Cryptotrader-blog #1: Als ik nu van start zou gaan dan had ik alles anders gedaan!

on .

Cryptotrader-blog #1: Als ik nu van start zou gaan dan had ik alles anders gedaan!  
Hai Mijn naam is Delano en ik ben sinds begin 2017 bezig met handelen in cryptocurrencies. Bitcoinspot.nl heeft aan mij gevraagd of ik een blog wilde schrijven over mijn ervaringen. Op deze manier kan ik jullie laten zien hoe het handelen in zijn werk gaat en jullie helpen om het veilig aan te pakken. Ik zal mijn opgedane ervaringen met jullie delen en jullie kunnen mij uiteraard vragen stellen of verzoekjes indienen voor onderwerpen. Ik hoor graag van jullie in de comments! Groetjes Delano.

Bij deze mijn eerste blog waarin ik graag mijn ervaring met jullie deel hoe ik zelf ’verkeerd’ ben gestart!

Sinds April 2017 ben ik actief, en door een goede vriend, in aanraking gekomen met de cryptocurrency wereld. Hij vertelde mij over zijn ervaringen met de Bitcoin, en dat vond ik zeer interessant. Na veel vragen vroeg ik uiteindelijk waar ik coins kon kopen. Hij raadde mij meerdere exchanges zoals Litebit, Bittrex en Kraken aan. Ik opende de site’s en wilde gelijk wat kopen, eerlijk gezegd begreep ik helemaal niets van Bittrex, voor mij kwam het erg  onoverzichtelijk over! Dit was ook het geval bij Kraken maar toen ik op Litebit terecht kwam was eigelijk alles zeer vanzelfsprekend. Heel erg overzichtelijk en wat ook wel fijn is dat het in het Nederlands is.

Na het registeren en de instructies gevolgd te hebben kon ik mijn eerste aankoop doen, de Startcoin, hoe toepasselijk ook haha. Ik heb er 1500 gekocht voor de totale prijs van € 41.60. Toen was ik dus definitief van start gegaan! ik had eigenlijk helemaal geen idee wat ik kocht, hij stond erg laag en ik dacht kopen! Daarna volgde de Peercoin en de Blackcoin. Puur gekocht op gevoel eigenlijk maar enkele weken later gebeurde er vrij weinig en besefte ik mij dat ik geen goede Coins had gekocht. Toch dacht ik: ik laat ze staan, ik ben zelf ingestapt met het idee om voor de lange termijn Coins te bewaren!

Voor de langere termijn kreeg ik de tip dat ik beter voor een hardware wallet kan kijken. Ik had geen idee wat het precies inhield, daarom ben ik mij gelijk gaan verdiepen in de hardware wallets. Het werd al vrij snel duidelijk dat het eigenlijk een soort ‘usb’stick is met een pincode. (zeer veilig dus) en dat er meerdere types op de markt zijn. Via google kwam ik o.a. de Ledger, Trezor, KeepKey, tegen maar de Ledger Nano S sprak mij het meeste aan en deze ondersteunt ook de meeste Altcoins. Gelukkig kwam de hardware wallet vrij snel binnen en heb ik gelijk de eerste transactie gedaan. Dat was dus Ripple, het ging erg makkelijk en werkte perfect.

Ondertussen ben ik mij ook meer gaan informeren in de social media. Al snel kwam ik termen tegen zoals "Blockchain", "Hardfork" en "ICO’s". Ik had totaal geen idee waar het over ging en ik besefte me dat ik mij meer moest gaan verdiepen in cryptocurrencies. Zoals: wat is nou eigenlijk het begin van de cryptocurrencies. Ik merkte dat ik het zeer interessant vond allemaal en ik wilde steeds meer weten! Gelijk ben ik gaan kijken wat nou eigenlijk het systeem achter de crypto is en ik kwam uit bij de blockchain. En na mate ik steeds meer informatie opdeed merkte ik ook dat ik anders ben gaan kijken naar de cryptocurrency, de vergelijking tussen Bitcoins en de Altcoins en kwam ik er achter dat het heel belangrijk is om informatie op te doen voordat je wat gaat investeren. Of het nou in Bitcoin is of een Altcoin, of zelfs een ICO, zoek altijd eerst informatie op over de achtergrond van de bedrijven. Verdiep je ook in het team, hun road map en de Whitepaper.

Zoals de titel van dit artikel luidt ben ik er ook achter gekomen dat ik dus eigenlijk eerst als een kip zonder kop investeerde, op de ‘hype’ en zelf ook geen informatie had ingewonnen. Maar ook van fouten kun je leren! Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld mijn ervaring met de startcoin. Zoals ik al vertelde gebeurde er in het begin nog steeds vrij weinig met de coins dus ik had gelijk de Startcoins verkocht. Dit gelukkig wel met een kleine winst en helaas de Peercoin met verlies genomen en de blackcoin ook weg gedaan. Dit was puur omdat de coins echt stil stonden. Gelukkig had ik ook geinvesteerd in een coin genaamd OKCash die gelukkig wel in waarde omhoog ging, en dat ging zo lekker. Toen ik ineens een daal moment zag dacht ik: ik pak nu mijn winst en dat deed ik ook zeker. Echter zit er wel een groot verschil tussen een Dump of een correctie en helaas kwam ik daar dus 1 dag later achter en verdubbelde hij nog nog een keer voor de dump. Dit was dan ook weer een moment waar je van leert, wat zijn nou correcties en dumps.

Nu we wat maanden verder zijn doe ik zoveel mogelijk onderzoek voordat ik investeer in de crypto, ook ben ik me wat meer gaan verdiepen in trade. En dan ga je ook o.a. kijken welke exchanges rekenen de minste fee’s. Welke coins kun je mogelijk op een langere termijn vasthouden! Weten doe je het nooit, maar met een goed onderzoek, kun je wel een gevoel krijgen of het bedrijf doelen heeft waar mensen in willen blijven inversteren. Daarom ben Ik ook erg benieuwd wat er de komenden jaren allemaal gaat gebeuren in de cryptocurrency wereld, en de ICO’s welke houden zich staande, welke vallen. hoe is de concurentie, bij de Bitcoins en de Altcoins. Blijft de ‘hype’ of wordt het een gezonde markt, of zullen er weer veel mensen afhaken. de tijd zal het leren!

Maar het belangrijkste wat ik jullie wil meegeven als je zelf wilt gaan investeren is:  doe zoveel mogelijk onderzoek voordat je gaat inversteren in een cryptocurrency of een ICO!
Ga pas van start na het lezen van deze 5 tips:

1. Bepaal voor je zelf een doel: Investeer je voor een langere termijn (Long/Hodl / of voor een korte termijn Short/trade)

2. Onderzoek welke exchanges er zijn, wat zijn de mogelijkheden en wat zijn hun fee's (er zitten grote verschillen tussen) Zorg voor een moeilijk wachtwoord, en zet de 2FA (Google Authenticator) altijd aan!

3. Doe eerst onderzoek naar de coins die je wilt kopen, denk aan hun eigen website, lees de whitepaper / Road map.

4. Investeer in de veiligheid, je coins op een exchange laten staan brengt altijd een vorm van risco mee. Voor een langere termijn en grotere inversteringen kan je beter kijken voor een hardware wallet, doe ook hier onderzoek naar.
Hoeveel coins kunnen erop,  en welke coins worden er ondersteund!

5. Inversteer je in een ICO token sale! zoek dan zoveel mogelijk informatie over wat hun hun plannen zijn, op welke exchange’s release ze, hebben ze een eigen blockhain, of draaien ze op een ERC-20 (ethereum blockchain)
Kijk naar het complete team en hun achtergrond, socialmedia etc..

Succes! en investeer alleen wat je kunt missen

Gepost door Delano - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: altcoins, cryptotrader-blog, handelen,

Comments   

# Guest 2017-12-15 11:30
Hallo
Wat zijn de beste en goedkoopste exchanges?
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-15 14:23
De beste en goedkoopste exchanges? Informatie over de exchanges vind je hier: https://www.cryptocompare.com/exchanges/#/overview
Maar ik ben bang dat de informatie aldaar soms al weer verouderd is. Neem nu HitBTC. Er staat dat je daar ook kunt handelen in dollars en euro's. Maar op de website van HitBTC vind ik dat niet terug. Ik denk dat ze die mogelijkheid hebben afgeschaft of verborgen, omdat het te veel werk met zich meebrengt. Je zou een grote exchange als Bitfinex eens kunnen proberen. Abucoins maakt ook een sympathieke indruk, is niet duur, en de mensen zijn daar vriendelijk, maar ik weet niet of het daar wel zo druk is. Als je bij een LIMIT transactie lang moet wachten tot er iemand reageert kan de koers inmiddels al weer veranderd zijn.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-14 02:49
Dank voor jullie verdere uitleg!
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-13 13:17
Litebit is afschuwelijk duur! Tussen de aan- en verkoopprijs kan een olietanker varen.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-13 01:54
Als een hardware-wallet een USB-stick met een pincode is, dan zou ik toch oppassen. Zelf heb ik tenminste zeer slechte ervaringen met USB-sticks. In het verleden kocht ik er heel wat van. Maar de meeste ervan doen het tegenwoordig niet meer op mijn modernere computer. En ze doen het ook niet op een tweede computer, die ook (veel) nieuwer is dan de oude USB-sticks. Maar die USB-sticks doen het nog goed op een oude computer met Windows XP.

Met dit verhaal wil ik zeggen: Vertrouw niet alleen op een hardware wallet, want als hij later defect is of iets dergelijks, kan je nooit meer bij je geld en ben je alles kwijt. Zorg bijvoorbeeld ook voor een print van de keys op papier. Of meer in het algemeen gesproken: Zorg dat de keys op verschillende plaatsen zijn opgeslagen, maar wel zo, dat ze heel moeilijk of niet gestolen kunnen worden.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-15 20:56
>>>kan je nooit meer bij je geld en ben je alles kwijt.

Ik zou maar eerst kijken hoe een hardware Wallet werkt en dan pas commentaar geven.
Groet,
Albert
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-18 09:24
Uw kritische opmerking was niet nodig geweest. Want ik had achteraf al bedankt voor de verdere uitleg van andere mensen. Alleen kan men niet zien wie de afzender van een bericht is, omdat iedereen hier Guest heet. Maar het blijft een feit dat die dingen totaal kapot kunnen gaan, of zo mogelijk niet meer compatibel zijn met een toekomstige Windows versie. En als ze door de een of andere oorzaak niet meer werken, en ook niet meer hersteld kunnen worden, dan zijn ze totaal waardeloos geworden. Wat zulke dingen betreft heb ik al meer dan genoeg ervaring. Natuurlijk is het fijn als iemand zich dan toch nog redden kan door middel van de seed. Dus de corrigerende opmerkingen van anderen heb ik gewaardeerd.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-13 22:56
Volledig met u eens ! Bewaar ten alle tijde de privatekeys op meerdere papieren of meerdere usb-sticks, met die privatekeys kan je op alle mogelijke plaatsen/comput ers aan je cryptomunten
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-13 12:25
Je bent nooit je geld kwijt als je je seed (24 unieke woorden die je eenmalig krijgt) van je wallet maar goed bewaart. Ook al is je USB kapot of gestolen, met die seed kan je gewoon een nieuwe wallet maken met je saldo. Je saldo zit niet echt op je USB maar is gekoppeld aan je private key en dit zit in het netwerk. Met je seed maak je een nieuwe wallet die weer dezelfde private key heeft en dus je saldo.

Kortom, je seed (waarvan je privatekey is afgeleid) is het belangrijkste (en moet je heeeel veilig bewaren, niet online, maar gewoon in je kluisje thuis), niet je wallet.
Reply | Reply with quote | Quote
# Guest 2017-12-13 11:42
Dit is niet helemaal waar. Bij installatie van elke hardware wallet krijg je een 24 word phrase. Deze moet je veilig opslaan en zorgen dat niemand deze te zien krijgt. Als je hardware wallet stuk gaat kun je met behulp van deze woorden je wallets herstellen. Ook in andere wallets, stel dat Trezor opeens offline gaat dan zijn er andere wallets waar je alsnog terecht kunt met je word phrase.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh