Instappen in Bitcoin? Lees dan eerst de 10 Bitcoin tips voor beginners.

on .

Instappen in Bitcoin? lees eerst de 10 bitcoin tips voor beginners.  
De koers van Bitcoin is de afgelopen weken flink gestegen en, net zoals bij de vorige rally's, vragen mensen zich af hoe ze "in kunnen stappen" Maw: hoe kunnen ze bitcoins kopen om te profiteren van de koersstijging. Helaas is er ten eerste geen enkele garantie dat de koers ook zal blijven stijgen en ten tweede biedt Bitcoin kansen maar zijn er ook zeker risico's aan verbonden. Het is daarom verstandig om een aantal basisregels in acht te houden voor als je met Bitcoins aan de slag gaat.

1. Bitcoin is een experiment: Onderwijs jezelf

Bitcoin staat nog in de kinderschoenen, maak jezelf bewust van alle kansen en alle risico's. Lees jezelf in en kies een goede bitcoin portemonnee om je bitcoins in op te slaan. We hebben een korte "aan de slag" handleiding voor als je helemaal nieuw bent.

2. Denk eraan: Bitcoin is NIET anoniem

In tegenstelling tot wat je misschien hebt gehoord is Bitcoin niet anoniem. Bitcoin transacties zijn volledig transparant en traceerbaar. Afgezien van het feit dat je eigenlijk uberhaupt niks illegaals hoort te doen zou ik er zeker niet Bitcoin bij gebruiken.

3. De Bitcoin koers kan hevig fluctureren, hou daar rekening mee.

Werp eens een blik op de bitcoinspot.nl wisselkoersen pagina, kies onder periode "all" en dan is verdere uitleg denk ik overbodig.

4. Investeer geen geld dat je niet kan missen

Deze regel kennen we al van de beurs maar de strekking blijft hetzelfde. Ga er niet vanuit dat Bitcoin je gegarandeerd rijk zal maken en besef je ook dat je al je ingelegde geld kan verliezen.

5. Versleutel je Bitcoin portemonnee

De meeste Bitcoin portemonnees hebben de optie om de portemonnee te beveiligen met een wachtwoord. Maak gebruik van deze mogelijkheid want je zal niet de eerste (of de laatste) zijn die er op een dag achter komt dat al zijn bitcoins weg zijn. Zie ook: Bitcoin software om mee te beginnen

6. Gebruik verschillende en complexe wachtwoorden.

Velen van ons kiezen er uit puur gemak voor om voor meerdere sites hetzelfde (vaak simpele) wachtwoord te gebruiken. Hackers echter kunnen makkelijke wachtwoorden helaas eenvoudig kraken of raden en een wachtwoord kan ook gestolen worden uitlekken enz. Op zijn beurt kunnen dan al je accounts geopend worden door de boosdoener met alle ellende van dien. Gebruik dus daarom voor elk account een uniek en complex wachtwoord. Gebruik eventueel wachtwoord beheer software zoals keepass om al je wachtwoorden veilig op te slaan.

7. Maak back-ups!

Maak regelmatig back-ups van je bitcoins. Multibit en Bitcoin-core hebben allebei de optie beschikbaar om een versleutelde backup te maken van je portemonnee. Doe dit op geregelde basis. Nogmaals: je zal niet de eerste (of de laatste) zijn die er op een dag achter komt dat al zijn bitcoins weg zijn. Zie ook: Bitcoin software om mee te beginnen

8. Pas op met online Bitcoin portemonnees

Online bitcoin portemonnees zijn gemakkelijk in het gebruik maar ze vormen ook een risico. De online dienst kan failliet gaan of gehackt worden en dan is de kans zeer groot dat je al je bitcoins nooit meer terugziet. De geschiedenis van Bitcoin is bezaaid met voorbeelden hiervan met MTgox als meest dramatische voorbeeld.
http://www.bitcoinspot.nl/bitcoin-exchange-mtgox-waarschijnlijk-failliet-na-miljoenenfraude.html Gebruik bij voorkeur de online dienst als kleingeld-portemonnee en bewaar het grootste deel van je bitcoins op een veilige computer met Bitcoin-core of Multibit software. Dit uiteraard gecombineerd met een goed wachtwoord en backups.

9. Controleer je adressen

Als je bitcoin wil versturen of ontvangen, controleer dan altijd goed het bitcoin-adres. Bitcoin betalingen zijn namelijk onomkeerbaar dus bitcoins verstuurd naar of ontvangen op het verkeerde adres kan je als verloren beschouwen. Sommige software of online diensten geven je ook de mogelijkheid om de hoogte van de transactiekosten zelf te bepalen, let hier ook goed mee op!

10. Denk aan de belastingdienst

Naarmate Bitcoin meer geaccepteerd wordt gaan ook regeringsinstanties ermee bemoeien. Je moet nu bijvoorbeeld al je hoeveelheid digitaal geld opgeven bij de jaarlijkse belastingaangifte en daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Hou dus een goede boekhouding bij en ga er maar van uit dat de belastingdienst vroeg of laat van zich laat horen.

Gepost door Roland de Goeij

Tags: koers,

Comments   

# Guest 2016-06-06 07:36
Even over nr2
Bitcoin zijn wat ze noemen pseudoniem
Ja de transacties zijn door iedereen in te zien maar van adres naar adres
De naam achter dat adres is onbekend tenzij je het opgeeft
Koop je je bitcoins bij een exchange krijg je te maken met know your client wetten en moet je je gegevens in vullen
Echter koop je het bij een andere gebruiker voor cash geld hoeft dit niet en ben je anoniem tot dat je alsnog iets er mee betaald waar het invullen van je gegevens vereist is
Gebruik je je bitcoins na het aanschaffen alleen in face to face transacties dan kan je anoniem blijven
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh