MEGA accepteert bitcoins

on .

mega_accepts_bitcoin
Kim dotcom, (bekend van mega-upload), heeft sindskort weer een nieuw project genaamd MEGA. En ook daar kan je nu voor betalen met bitcoins. Dit kon al langer, maar dat er nu door Kim zelf over getweet wordt maakt het allemaal weer wat officieler en als je meer dan 287000 volgers hebt zorgt dat weer voor extra publiciteit voor bitcoin.

Het betalen in bitcoins kan via bitvoucher.co (volgens enkelen een bedrijfje wat weer opgezet is door kim dotcom zelf) en je kan daar kiezen voor 6 verschillende opties. Er zijn 3 jaarlijkse en 3 maandelijke abonnementen beschikbaar, Voor een halve bitcoin heb je 500 Gigabyte opslag voor een maand en voor 16 bitcoins heb je 4 Terabyte voor een jaar.

De acceptatie van bitcoins lijkt goed aan te sluiten bij de strategie van kim dotcom om een platform te creeren wat gaat voor de hoogst mogelijke vorm van privacy, immers de opslag bij mega wordt versleuteld zodat alleen de klant erbij kan en zelfs niet de mensen van MEGA zelf. Kim dotcom gaf laatst in een tweet aan dat privacy "the next big thing" gaat worden op het internet en dat mega wat hem betreft "the privacy company" genoemd zo mogen worden. Wat is dan een betere keuze dan bitcoin, een open source, de-centrale, (bijna) ontraceerbare munteenheid, niet gesteund door overheden of centrale banken.

Kim Dotcom hintte laatst erop dat MEGA hun gebied wil gaan uitbreiden naar email, chat en andere diensten die nu volgens hem niet goed omgaan met de privacy van de gebruikers. Als hier dan ook weer voor betaald kan worden met bitcoin zou die combinatie weer een goede boost voor bitcoin kunnen worden

Add comment


Security code
Refresh