Upgrade je bitcoin-client naar versie 0.8.1!

on .

Upgrade naar versie 0.8.1 van de bitcoin client
Maak je gebruik van de officiele bitcoin-client, ook wel bitcoin-qt genoemd, (hoe ziet die eruit?) zorg dan dat je zsm de laatste versie installeert. Dit om te voorkomen dat je bitcoin transacties niet meer goed uitgevoerd worden. De versie 0.8.1 is uitgebracht om de bug te verhelpen die op 11 mei een zogenaamde block-chain fork veroorzaakte. Gebruikers die nog de bitcoin-clients draaien voor versie 0.8.1 wordt daarom dringend aangeraden om zo snel mogelijk te upgraden naar de nieuwe versie.


Wat tips bij het upgraden naar versie 0.8.1
- Als je een oude versie van de software draait sluit deze dan af en wacht tot de software daadwerkelijk helemaal afgesloten is. Download daarna de laatste versie en draai de installer (in windows) Of kopieer deze over /Applications/Bitcoin-Qt (mac) of bitcoind/bitcoin-qt (linux)
- De eerste keer dat je versie 0.8.1 opstart zal deze de gegevens (blockchain) opnieuw gaan indexeren, dit kan van 30 minuten tot enkele uren duren (afhankelijk van de snelheid van je computer)
- Als je niet kan upgraden naar de laatste versie dan kan je het probleem alsnog omzeilen door een bestand met de naam DB_CONFIG aan te maken in de bitcoin data directory, met de volgende twee regels:
set_lg_dir database
set_lk_max_locks 120000
Mocht je niet weten waar je data directory zich bevindt, kijk dan hier voor meer info.

Add comment


Security code
Refresh