Bitcoins accepteren via een betalingsprovider

on .

Een bitcoin betalingsprovider is een dienstverlener die winkeliers kan helpen om eenvoudig en risicoloos bitcoins te accepteren. Grootste voordeel van het gebruiken van een betalingsprovider is dat deze ervoor zorgt dat de winkelier zich niet bezig hoeft te houden met eventuele koers-fluctuaties en/of de achterliggende techniek.
De provider kan de betaalde bitcoins ook desgewenst direct omrekenen zodat de klant kan afrekenen met bitcoins en de winkelier uitbetaald wordt in euro's. De provider kan de winkelier ook helpen met het integreren van de bitcoin-betaaloptie in zijn webshop of de winkelier voorzien van de benodige apparatuur voor in de winkel.

De betalingsprovider kan de winkelier ook helpen met het bijhouden van een administratie voor de Bitcoin-betalingen en er kunnen bij sommige betalingsproviders ook facturen gestuurd worden met Bitcoin. De meeste providers doen dit uiteraard niet allemaal voor niets en de meeste providers rekenen dus ook kosten voor de door hun geleverde diensten. Dit wordt meestal afgerekend in de vorm van een klein tarief over elke bitcoin-transactie.

Internationaal en in Nederland zijn er een aantal betalings providers werkzaam, ieder met zijn eigen voor en nadelen die we hier niet allemaal zullen beschrijven. Wij hebben zelf erg goede ervaringen met onder andere bitmymoney en bitonic merchant maar we horen graag over eventuele ervaringen met de andere hieronder (in alfabetische volgorde) getoonde merchants. Mochten er providers zijn die we over het hoofd gezien hebben dan horen we het graag.

Bitkassa
Bitmymoney
Bitonic
Bitpay
Coinbase
Litepaid