9 Bitcoin ETFs afgewezen door Amerikaanse SEC (waaronder ProShares ETF)

on .

Bitcoin etfs afgewezen proshares etf  
Velen zagen de bui al hangen: de Amerikaanse SEC heeft, zoals verwacht door velen, een negental Bitcoin ETF's afgewezen. Het ging hierbij onder meer om twee aanvragen van ProShares, welke Bitcoin futures contracten zouden introduceren in een ETF. Ook derivate Bitcoin producten van Derixion (5 aanvragen) en GraniteShares (1 aanvraag) werden tegelijk geblokkeerd door de financiële waakhond SEC. De positieve keerzijde aan de ontwikkeling: de Bitcoin koers reageerde vrijwel niet op het negatieve nieuws.

Bitcoin ETFs waren kansloos

Het is het "China verbied Bitcoin" van het jaar 2018: de Bitcoin ETF afwijzingen die constant de pret bederven op de cryptocurrency-markten. Vandaag werd er zelfs een kleine clusterbom van afwijzingen tot ontploffing gebracht: maarliefst negen ETFs werden collectief afgewezen.

De redenen voor afwijzen van de ETF's waren ook deze keer niet erg verrassend te noemen. Dit waren de hoofdlijnen voor de beslissing:

  • Te grote kans op fraude en manipulatie;
  • Afwezigheid van regelgeving om dit type misbruik te voorkomen;
  • Geen bewijs van voldoende grootte van de markt;
  • Te weinig volume rondom Bitcoin futures contracten.

Het zijn argumenten die eerder gebruikt werden, maar ook argumenten die aanvragen in de nabije toekomst (in potentie) vrijwel onmogelijk maken. We moeten dus niet gek opkijken, indien we dit type berichten de komende tijd vaker zullen tegen komen.

Lees hier zelf het nieuwe document van de SEC (PDF waarschuwing!).

 

Reactie cryptokoersen miniem

Opvallender aan de ontwikkelingen rondom de Bitcoin ETF is de reactie van de markt. Juist omdat de afwijzing van de SEC in het verwachtingspatroon lag, is er in de Bitcoin prijs eigenlijk geen enkele significante reactie geweest. Als we kijken naar de koersgrafiek van de afgelopen uren (en op de momenten van het vrijgegeven van de afwijzingen), zien we eigenlijk helemaal geen neerwaartse prijsbeweging:

ETF koers reactie niks

- Vrijwel geen koersfluctuaties voor Bitcoin in de afgelopen uren door het ETF-nieuws.

De koersreactie is vooral een erg positief bericht voor de toekomst van Bitcoin. De vuistregel is immers: Wanneer er geen reactie is op slecht nieuws in een bearmarkt, dan ligt er (naar waarschijnlijkheid) een opwaardse prijstrend in het verschiet.

De aanjager van zo'n snelle prijsgroei zou wel eens kunnen komen door het extreme overschot aan Bitcoin shorts van dit moment. Deze zou op korte termijn een "short squeeze" kunnen veroorzaken. Een tweede mogelijkheid is een afwachtende markt, aangezien ons komende maand nog een belangrijke ETF-beslissing staat te wachten.

30 September: CBOE Bitcoin ETF beslissing

De CBOE VanEck / SolidX aanvraag is namelijk de Bitcoin ETF waar we allemaal wél op wachten. Eerder al werd de beslissing uitgesteld door de SEC: de nieuwe deadline is nu 30 september. Over iets meer dan een maand komen we dus wederom op een cruciaal punt terecht voor de koersbeweging op korte en middellange termijn.

Naar verwachting zal de CBOE-beslissing pas in februari 2019 komen, wat de laatst mogelijke verlenging is van het beslissingsmoment. De SEC stelt de finale beslissing veelal uit naar het uiterste moment, zo leert de geschiedenis ons. Maar ook een nieuw bericht tot uitstel zal mogelijk redelijk wat volatiliteit met zich mee brengen, anders dan vandaag het geval was.

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: regulering, bitcoin-koers, Bitcoin ETF

Add comment


Security code
Refresh