Binance verwijdert cryptocurrencies Bytecoin, Iconomi van exchange

on .

Binance delist bytecoin iconomi  
Een opvallende zet van het populaire cryptocurrency handelsplatform Binance: Het zal vier cryptocurrencies van zijn platform gaan verwijderen. Het gaat hierbij onder meer om de populaire altcoins Bytecoin (BCN) en Iconomi (ICN). Ook de wat minder bekende projecten Triggers (TRIG) en ChatCoin (CHAT) hebben inmiddels een delisting gekregen. Binance hoopt hiermee legitimiteit van projecten op het platform te vergroten en gebruikers te beschermen, oftewel: Dit waren mogelijk gewoon regelrechte 'crypto scams'.

Binance verklaart delisting proces

In de blogpost die Binance vrijgaf rondom het delisten van de verschillende cryptomunten, gaven ze ook duidelijk een lijst met redenen voor hun besluit. Dit om de transparantie rondom hun delisting proces te kunnen vergroten. Het ging hierbij om de volgende redenen voor verwijdering van de genoemde cryptocurrency projecten:

  • Het niveau van commitment van het team rondom het project;
  • De kwaliteit en het niveau van de ontwikkeling van de code;
  • De stabiliteit van het netwerk en de gebruikte smart contracts;
  • Het niveau van de publieke communicatie en activiteit naar de community toe;
  • De respons rondom de door Binance ingevoerde periodieke verplichtingen;
  • Eventueel bewijs rondom onethisch of frauduleus handelen;
  • De contributie richting een gezond en duurzaam crypto ecosysteem.

Mochten de genoemde criteria niet voldoende zijn voor een langere periode, dan neemt het bestuur van Binance het heft in eigen handen en worden mogelijk delistings doorgevoerd, zoals nu dus het geval is. We mogen hierbij aannemen dat het team van de genoemde projecten meermaals is gewaarschuwd, voordat het besluit is genomen.

 

Bytecoin (BCN) & Iconomi (ICN) verwijderd

De meest opvallende delistings waren die van Bytecoin (BCN) en Iconomi (ICN), beide projecten met enige mate van populariteit binnen het cryptocurrency ecosysteem. Dit zegt overigens weinig over de legitimiteit en waarde van de projecten, die gezien het beoordelingsproces van Binance niet bijster goed waren.

Voor mensen die Bytecoin, Iconomi, Chatcoin of Triggers nog in een wallet hebben staan van Binance: Er is nog enige tijd de gelegenheid om je handel te verkopen of van de exchange te verwijderen. De deadline die door Binance is genoemd voor definitieve verwijdering staat op 2018/10/12 om 10:00 AM (UTC tijdszone). Withdrawals kunnen nog worden uitgevoerd tot en met 2018/11/12 om 10:00 AM (UTC tijdszone). Hierna is het over en sluiten voor de dubieuze praktijken van deze coins.

 

Scam cryptocurrencies & Listing fees op Binance

Natuurlijk is het vrij verwonderlijk te noemen, dat een respectabele exchange als Binance überhaupt de beslissing heeft genomen dit soort crypto projecten toe te staan op hun platform. Met strengere regulering in het vooruitzicht, zullen ze zich nu echter meermaals achter de oren krabben. Een populaire munt als Bytecoin (BCN) heeft bijvoorbeeld slechts een paar maanden online gestaan, de extreem hoge listing fee betaald om op het platform te komen, om vervolgens weer verwijderd te worden.

Het lijst op een money-grab van Binance, waarbij wellicht actief is samengewerkt met de teams achter dit soort dubieuze altcoins. Het zal de exchange geen goed aanzicht geven op de lange termijn, ook al hebben ze technisch gezien niets gedaan wat de wet overtreed, iets dat in een land als Malta overigens vrij lastig is.

Overigens probeert Binance inmiddels ook zijn kerfstok schoon te vegen wat betreft de exorbitant hoge listing fees: Deze zullen straks namelijk allemaal worden gedoneerd aan een goed doel. Op het eerste gezicht een zeer nobel en admirabel streven, maar misschien gewoon ook belasting-technisch heel erg slim. Al het geld gaat namelijk gewoon naar hun eigen goede doel.

 

 

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: exchange regulering, altcoins,

Add comment


Security code
Refresh