Bitcoin dominantie terug boven 50% dankzij fikse altcoin marktcrash

on .

Bitcoin crash dont panic  
Geen paniek, dat moet waarschijnlijk het motto zijn van de achtergebleven cryptocurrency investeerders. En laten we hopen dat ze grotendeels in Bitcoin zitten met hun geld, omdat het met vrijwel alle altcoins erbarmelijk slecht gaat. Dankzij de fikse marktcrash van afgelopen week, is de Bitcoin dominantie weer terug boven de 50 procent uitgekomen. De dalende koerstrend werd ingezet door het wederom uitstellen van een Bitcoin ETF door de SEC, namelijk de VanEck & SolidX ETF. 

Bitcoin dominantie groeit gestaag

Koning Bitcoin is weer terug, maar dat is niet echt vanwege de prijsprestaties van de laatste maanden. Het is meer vanwege de (langdurige) dramatische val van vrijwel alle altcoin cryptocurrencies. Deze trend heeft ervoor gezorgd dat de Bitcoin dominatie weer terug is boven de 50 procent. Op het moment van schrijven hebben we exact 51% BTC dominantie behaald.

Op de kleine koers-pomp van afgelopen uren na (waarin BTC met zo'n $250 USD groeide in enkele minuten) lijkt het echter ook voor de Bitcoin koersen niet erg rooskleurig. We zitten nog altijd stevig in de bear-market, welke al in januari van dit jaar is ingezet. En vele Technische Analyse (TA) projecties wekken de suggestie dat we ook nog wel onder de $5000 USD voor 1 Bitcoin kunnen gaan duiken komende tijd.

Bloedrode koerscijfers

We hebben het natuurlijk allemaal in onze portfolio gevoeld de laatste weken: na een korte rally van $5800 naar $8500 USD per BTC zijn we nu weer bijna terug bij af. De op-en-neer beweging is ingezet sinds de bullmarket van afgelopen december/januari, met steeds kleinere groei en daal bewegingen sinds dat moment.

Op macro-schaal hebben we nu wellicht bijna de bodem bereikt (al is er nog wel wat slecht koers-nieuws wat op de korte termijn eraan zit te komen), op micro-schaal (afgelopen dagen) is het vooral huilen met de pet op wat koersen betreft. Kijk alleen maar eens naar de dagkoersen van één van de slechtste dagen van afgelopen week:


Bitcoin Crash Augustus 2018

- Het was deze week wederom een rood feestje bij praktisch alle crypto koersen.

VanEck & SolidX Bitcoin ETF uitgesteld

De oorzaak van deze nieuwe dalende beweging is eerder deze week ingezet door wederom een uitstel van beslissing door de SEC rondom een Bitcoin ETF-aanvraag. De veelbelovende VanEck & SolidX Bitcoin ETF moest deze week worden afgewezen of aangenomen, maar de SEC besloot langer over hun besluit na te denken.

De nieuwe planning van deze ETF-beslissing is dat er in September een nieuwe hoorzitting gaat komen. Hier kan een definitief besluit worden genomen rondom afwijzng of acceptatie van de Bitcoin ETF, maar de kans is groter dat er wederom een uitstel aan zit te komen. De SEC geeft namelijk meestal de voorkeur aan het maximaliseren van hun uitstelperiodes.

De eerstvolgende Bitcoin ETF-beslissing zit eraan te komen op 25 augustus 2018, over exact twee weken dus. Het gaat hierbij om een kleinere aanvraag, maar je weet natuurlijk maar nooit. De volledige planning rondom de aankomende 9 aanvragen van Bitcoin ETFs (in de komende 2 maanden) is hier te vinden. De kans is groot dat deze beslissingen de koersen de komende tijd zullen blijven beïnvloeden.

 

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: koers, bitcoin-koers,

Comments   

# Guest 2018-08-12 21:43
https://youtu.be/5oSb1EAPXSo

Aardige video over de verschillende ETF verzoeken die lopen bij de SEC.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh