Bitcoin koers reageert positief op negatief regulerings advies aan G20

on .

Bitcoin koers reageert positief op negatief regulerings advies aan G20  
Aankomende maandag zal in Argentinie de G20 bijeenkomen waar ze onder andere gaan praten over Bitcoin en cryptocurrencies. Japan, Frankrijk, Duitsland en Amerika hadden eerder al aangegeven dat ze een gezamenlijke aanpak willen om de uitwassen van cryptocurrency speculatie tegen te gaan. Voorafgaande van de bijeenkomst heeft de FSB, een organisatie die aanbevelingen doet mbt financieel beleid, aangegeven dat ze in Bitcoin en andere crypto-assets momenteel geen bedreiging zien.

De FSB geeft in de brief onder andere aan dat: "Crypto-assets momenteel geen bedreiging vormen voor de globale financiele stabiliteit. Dit onder andere omdat ze nog maar klein zijn in vergelijking tot het bestaande financiele systeem". FSB voorzitter Mark Carney, welke ook leiding geeft aan de Engelse centrale bank, meldt in de brief ook dat "Alle cryptocurrencies gecombineerd minder dan 1% van het globale bruto product vertegenwoordigen".

Blijkbaar maakt de FSB zich dus niet erg druk over cryptocurrencies, hoewel ze wel onderkennen dat het op de lange termijn wel het geval zou kunnen zijn. Of de leden van de G20 deze brief laten meewegen in hun roep om regulering van cryptocurrencies is nog maar even de vraag. De brief is niet persé een negatief reguleringsadvies maar de markt lijkt dit wel zo op te pakken. De koers van Bitcoin steeg dan ook gisteravond in een korte periode met bijna 10%. Nu nog maar even afwachten dus wat er daadwerkelijk naar buiten komt tijdens de G20.

Gepost door Roland - Disclaimer.


Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh