Bitcoin mining gigant Bitmain boekt 1 miljard USD winst in Q1 2018

on .

Bitmain Bitcoin Mining  
Bitcoin mining gigant Bitmain heeft een flinke monsterwinst geboekt in het eerste kwartaal van 2018. Het Chinese bedrijf wist in de eerste drie maanden van dit jaar een winstmarge veilig te stellen van ruim $1,1 miljard Amerikaanse dollar. Bitmain wordt momenteel gewaardeerd op een duizelingwekkend bedrag van $14 miljard USD. Intussen is men er ook druk bezig met het opzetten van een Initial Public Offering (IPO), welke vroege investeerders de mogelijkheid moet geven hun winsten uit te cashen.

Enkele dagen geleden spraken we nog over het feit dat de Bitcoin hashrate sterk doorgegroeid bleek te zijn, ondanks de relatief slechte marktsituatie van de afgelopen maanden. Toch lijkt de winst in Q1 2018 bijna even groot te zijn dan in het gehele voorgaande jaar ($1,2 miljard USD in 2017). Een indrukwekkende prestatie.

Bitmain & Antpool

Een groot deel van de verantwoordelijkheid komt bij Bitmain vandaan, beheerder van de grootste mining pool ter wereld: AntpoolMaar de hardware van Bitmain is verantwoordelijk voor méér dan alleen dit deel van de hashrate, omdat het bedrijf ook actief is met de verkoop van mining hardware (zoals bv. de Antminer), en ook verschillende altcoins actief aan het minen is (zoals bv. EOS en Monero). 

Winstverwachting voor 2018

Hoewel we nog maar net aan het derde kwartaal bezig zijn, blijken de verwachtingen voor het gehele jaar te gaan richting een winstverdubbeling of zelfs verdriedubbeling. Bitmain zelf denkt uit te komen op $2 miljard USD of in het optimistische scenario zelfs ruim $3 miljard USD winstmarge.

Wanneer je bedenkt dat de financiële waardering van het Chinese miningbedrijf vorig jaar 10 tot zelfs 11 maal is verdubbeld, dan zijn deze bizarre winstgroei-marges niet geheel verwonderlijk, misschien zelfs conservatief te noemen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Bitcoin méér dan booming is op dit moment.

IPO komt zeer snel

Voor investeerders is er ook goed nieuws, want er kan binnenkort gedeeld worden in de duizelingwekkende winsten van Bitmain. Er is inmiddels naar buiten gekomen dat er 'zeer binnenkort' een Initial Public Offering (IPO) aangevraagd zal worden. Hierbij werd geen datum genoemd.

Voor de mensen die niet bekend zijn met de aandelenmarkt: een IPO is waar vroege investeerders aandelen kunnen inkopen, voordat een bedrijf naar de beurs gaat (vergelijkbar met een ICO). Voor Bitmain is de verwachting dat de beurs in Hong Kong hen het snelste zal toelaten, omdat de regulering in China behoorlijk strict is. In China is er immers nog altijd sprake van een officieel cryptocurrency verbod.


Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: bitcoin mining, Bitmain

Add comment


Security code
Refresh