Bitcoin mining verbruikt minder energie dan gedacht

on .

Bitcoin mining verbruikt minder energie dan gedacht  
Afgelopen april verscheen er een rapport waarin stond dat Bitcoin bijna evenveel energie zou verbruiken als Ierland en eind 2018 misschien even veel als Zwitserland. In een nieuw rapport komt men echter tot de conclusie dat de impact van mining wel eens tot 50% lager zou kunnen zijn. Dit zou dan onder andere komen doordat in het eerste rapport geen rekening gehouden werd met de toegenomen efficiency van miners en het feit dat steeds meer gebruik gemaakt wordt van duurzame stroom uit waterkracht.

Beide rapporten maken gebruik van diverse bronnen zoals energie-kosten, de aanschaf-prijs en de efficiency van de hardware. Er worden in beide rapporten echter ook een hoop aannames gedaan aangezien de meeste miners niet graag hun geheimen delen. In het meest recente rapport is te vinden dat Bitcoin momenteel waarschijnlijk 4 GW aan stroom verbruikt of 0.14% van het totale globale stroomverbruik. Dat is dus ongeveer evenveel als het jaarlijkse energieverbruik van Luxemburg.

Ook deze cijfers echter moet je weer met een korreltje zout nemen aangezien de gegevens van stroomverbruik per land, die gebruikt zijn in het onderzoek, alweer uit 2015 stammen. Ook de hoeveelheid mining apparatuur die globaal ingezet wordt blijft groeien.

De belangrijkste vraag is echter niet of Bitcoin veel energie verbruikt maar of we het dat waard vinden.
Zeker de moeite waard om hier nog eens uitgebreid op terug te komen.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: mining,

Add comment


Security code
Refresh