Bitcoins minen

Bitcoins minen

op .

In deze handleiding kan je lezen hoe je zelf aan de slag kan om bitcoins te gaan minen. We gaan ervan van uit dat je de uitleg "kan je zelf bitcoins maken" gelezen hebt om een korte uitleg te krijgen over het minen van bitcoins. vanwege de redenen daar genoemd kiezen we in deze handleiding voor het minen van bitcoins via een mining pool en de Guiminer software, in combinatie met een GPU (grafische kaart).

Om te kunnen beginnen met minen zullen de volgende stappen genomen moeten worden:

1. Kijken of je GPU geschikt is om mee te minen.

Om te kunnen minen met guiminer via je GPU zal deze opencl of cuda moeten ondersteunen. Er zijn meerdere manieren om te zien of je grafische kaart geschikt is voor het minen met de guiminer, het makkelijkste is simpelweg het installeren van de guiminer en kijken of deze een foutmelding geeft bij het opstarten. zoniet dan kan je de grafische kaart gebruiken. (zie ook de handleiding Installeren en configureren guiminer software)
Er zijn ook meerdere pagina's op het internet waarop lijsten staan van geschikte GPU's en de gemiddelde snelheden waarmee ze kunnen minen, Als laatste kan je ook nog de GPU Caps viewer downloaden om te kijken of je GPU opencl of cuda ondersteunt.

 

2. Een mining pool account aanmaken.

Een mining pool account is nodig om, in combinatie met de mining software, bitcoins te kunnen minen in een mining pool. Als je al een account hebt kan je door naar stap 3, anders zie de handleiding: Mining-pool account aanmaken

 

3. Installeren en configureren van de guiminer software.
Als je GPU geschikt is en je een mining-pool account hebt kan je de software installeren en beginnen met minen. Zie de handleiding: Installeren en configureren guiminer software om te zien hoe het installeren en instellen van de mining software gedaan kan worden.

 


En stap 4 ?

Stap 4 is wachten en kijken of de bitcoins binnenkomen. Hou goed je mining pool account in de gaten om dit te zien.

Succes!