Chinese crypto miljonairs kopen huizen met Bitcoin in het buitenland

on .

China bitcoin miljonairs  
Ondanks het Chinese cryptocurrency verbod wordt er massaal Bitcoin uitgegeven door crypto-miljonairs uit China. Ook Ethereum wordt soms gebruikt om in het buitenland grote aankopen te doen. Voor een Chinese Bitcoin miljonair is het heel gewoon om in de Verenigde Staten of Hong Kong vastgoed te kopen met BTC of ETH. Een prima alternatief voor bezitters van cryptocurrencies, aangezien het omzetten in Yuan (de reguliere 'fiat' valuta) praktisch onmogelijk is gemaakt door de nationale overheid.

Vastgoed kopen met Bitcoin

Het lijkt in Nederland nog toekomstmuziek, maar in Amerika is het al de gewoonste zaak van de wereld: een stuk land of een huis kopen met Bitcoin. Waar op Funda nog maar enkele huizen adverteren met cryptocurrency als mogelijk betaalmiddel (bijvoorbeeld op de Prinsengracht in Amsterdam, of de Venloseweg in Horst), kan je in de Verenigde Staten op véél meer vastgoedlocaties terecht met cryptocurrencies.

Het is een mogelijkheid die vroege Bitcoin-investeerders uit China graag benutten: in hun land is de handel in cryptocurrencies immers al enige tijd verboden. Digitale valuta (zoals Bitcoin of Ethereum) maken het echter mogelijk om razendsnel internationale transacties te voltooien, zonder tussenkomst van banken of overheden.

Internationale transacties

Het omzeilen van financiële controle is in een land als China van levensbelang. Gebruik maken van gereguleerde instituties zou een internationale betaling praktisch onmogelijk maken. De overheid is erop gebrand de nationale munt Yuan te beschermen tegen devaluatie, waardoor het omzetten van Yuan in elke andere valuta zeer lastig maakt.

Een vlucht naar Bitcoin lijkt een logische stap voor degenen die het verbod op cryptocurrencies eerder dit jaar voor waren. Crypto transacties in China zijn nog altijd aan de orde van de dag, ondanks het feit dat deze officieel verboden zijn. De stap naar de vastgoedwereld zien de verse miljonairs als logisch: investeren in appartementen en grond helpt hen hun rijkdom te behouden, waar deze in hun eigen land waardeloos zou zijn.


Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: china, regulering, Bitcoin miljonair

Add comment


Security code
Refresh