Crypto-gebaseerde advertentieloze Brave browser ruim 10 miljoen keer gedownload

on .

Brave Browser Basic Attention Token  
De Brave browser, het digitale vlaggenschip van de cryptocurrency Basic Attention Token (BAT), is in een korte tijd behoorlijk populair geworden. De ontwikkelaars kondigden vandaag aan dat de advertentievrije internetbrowser maarliefst 10 miljoen downloads heeft behaald op de Google Play Store voor Android smartphones. Dit positieve nieuws, samen genomen met de binnenkort verwachte Coinbase-listing voor cryptomunt BAT, maakt dat deze altcoin een steeds belangrijkere rol begint te spelen.

Brave browser is populair

De open-source internetbrowser, die we kennen van de cryptocurrency Basic Attention Token (BAT), heeft inmiddels al een flinke schare fans opgebouwd. De mijlpaal van 10 miljoen downloads in de Google Play Store werd dit weekend behaald: Een duidelijk voorbeeld van een altcoin die wél een functie heeft in de 'echte wereld'.

De gebruikers van Brave zijn nu nog vooral crypto-enthousiastelingen, maar ook het 'gewone publiek' begint steeds meer bekend te raken met het platform. Het gebrek aan advertenties én gebruik van het TOR-netwerk voor privé-tabbladen draagt hier onder meer aan bij. De filosofie van de ontwikkelaars zou dus ook moeten aanslaan bij mensen die gesteld zijn op hun privacy.

Brave browser: Het concept

Een nieuwe manier van geld verdienen voor content creators. Dat is het kernpunt van de Brave browser. In plaats van vervelende advertenties op een website, kunnen publishers nu verdienen door middel van de cryptocurrency BAT. Vinden lezers een nieuw stuk content leuk of interessant, dan hebben ze de mogelijkheid de specifieke site te belonen door middel van deze BAT-tokens.

Hierdoor moet de gebruiksvriendelijkheid weer terug komen, en wordt voornamelijk goede content op het internet beloond. Ook de browserdata moet niet langer gevoelig zijn voor datalekken of privacy-problemen. We kennen immers allemaal nog wel het recente Facebook schandaal. Deze YouTube video legt de gehele concept nog eens duidelijk uit:

Wat vinden jullie van zo'n browserconcept? Zou het aanslaan in Nederland, of is dit echt alleen voor de crypto-nerds? We zijn bij Bitcoinspot in ieder geval altijd enthousiast wanneer er een duidelijke usecase is voor cryptocurrencies.

Laat gerust even weten in de reacties onder dit nieuwsbericht, of je de content van Bitcoinspot zou 'belonen' met wat BAT-tokens. We zien wel wat in een advertentieloze toekomst, maar alleen wanneer dit voor beide kanten (lezer en publicatieplatform) iets zou opleveren.

En waarom zullen we niet gewoon allemaal deze browser moeten adopteren, waarom zouden we niet ieders browse-ervaring ermee verbeteren? We zien elke beweging weg van giganten als Google in ieder geval als winst. Coinbase ziet er alvast wel iets moois in, omdat ze overwegen samen te gaan werken met de ontwikkelaars van de Brave internetbrowser. De BAT-token zou er binnenkort zomaar eens te koop kunnen zijn.

Coinbase teased Basic Attention Token integratie

Er zijn namelijk in de wandelgangen al flink wat geruchten rondom Coinbase en Basic Attention Token. De crypto-gigant zou BAT, samen met enkele andere altcoins, willen aanbieden op zijn platform voor verkoop. Dit zou de exposure van het project op korte termijn flink vergroten, want het overgrote deel van de mensen koopt alleen zijn cryptomunten op Coinbase.

Naast BAT zijn er echter nog een aantal kandidaten voor een snelle listing. Let op, het is absoluut nog niet zeker of onderstaande projecten worden geadopteerd door Coinbase, al wordt hier en daar al wel flink geteased. Hieronder vallen de volgende altcoin projecten:

  • Cardano (ADA)
  • Stellar Lumens (XLM)
  • 0x (ZRX)
  • ZCash (ZEC)

 

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: cryptocurrency Basic Attention Token Brave browser

Add comment


Security code
Refresh