Crypto-revue week #21 - Pizza dag, Bitcoin vs swift, en prijsmanipulatie

on .

Crypto-revue week #21 - Pizza dag, Bitcoin vs swift, en prijsmanipulatie  
Er is de afgelopen week weer een hoop gebeurd in crypto-land en zelfs als je er fulltime mee bezig bent is het lastig om alles bij te houden. Daarom zullen we voortaan elke maandag een korte terugblik doen op de afgelopen week zodat je zeker kan zijn dat je weer helemaal op de hoogte bent.We hebben het vandaag over pizza's, swift, de Marshall islands, prijsmanipulatie, hacks, Arnhem bitcoinstad, BTC-direct, segwit en een ontvoering. Niks missen? volg Bitcoinspot dan op Twitter  en Facebook.

22 mei: Bitcoin plaats van swift.

Argentijnse bank kiest voor Bitcoin in plaats van Swift   De Banco Masventa in Argentinie heeft een primeur. Ze hebben aangegeven dat ze zullen gaan stoppen met het gobale betalingssysteem SWIFT en dat ze Bitcoin zullen gaan gebruiken voor het afhandelen van internationale betalingen.

22 mei: Bitcoin pizzadag

22 mei: Bitcoin pizzadag    Acht jaar geleden, op 18 mei 2010, liet iemand een pizza bestellen in ruil voor 10.000 bitcoins. Een paar dagen later, op 22 mei, kwamen deze pizza's ook daadwerkelijk aan. Deze mijlpaal wordt jaarlijks herdacht op Bitcoin pizza day.

23 mei: BTC direct gaat loon uitbetalen in cryptocurrency

BTC direct gaat loon uitbetalen in cryptocurrency   Alle medewerkers van het Nederlandse handelsplatform BTC Direct krijgen voortaan een gedeelte van zijn/haar loon uitbetaald in Bitcoin. Ze hebben hiermee niet de volledige primeur, aangezien Bitpay dit ook al een poosje doet, maar ze zijn waarschijnlijk wel het eerste Nederlandse bedrijf.

23 mei: Marshall Islands krijgen eigen cryptocurrency

Marshall Islands stappen over op eigen cryptocurrency   Op de Marshall Islands hebben ze het roer drastisch omgegooid. Ze gaan daar overgestappen van de Dollar naar hun eigen cryptocurrency. De nieuwe officiele munteenheid genaamd "The sovereign" zal gelanceerd worden via een ICO en de hoeveelheid wordt beperkt tot 24 miljoen stuks.

23 mei: Verge, Bitcoin gold en Monacoin gehackt.

Verge, Bitcoin gold en Monacoin gehackt.   De cryptomunten Verge (XVG), Bitcoin Gold (BTG) and MonaCoin (MONA) zijn allemaal slachtoffer geweest van diverse hacks. Er zijn hierbij voor miljoenen Dollars aan munten buitgemaakt. Dit is iets wat we de komende tijd waarschijnlijk meer gaan zien.

24 mei: Onderzoek naar prijsmanipulatie

Onderzoek naar prijsmanipulate op crypto exchanges   De Amerikaanse autoriteiten hebben deze week aangekondigd dat er grootschalig onderzoek gedaan gaat worden naar prijsmanipulatie op cryptocurrency exchanges. De pijlen worden onder andere gericht op praktijken zoals Spoofing en wash trading.

24 mei: Bitcoins als losgeld

In zuid Afrika is er een jongetje ontvoerd in ruil voor Bitcoin   In Zuid Afrika is er een dertien jarig jongetje ontvoerd. De ontvoerders vragen 15 Bitcoin als losgeld. Op de brief van de ontvoerders is het Bitcoin adres te vinden. Het lijkt erop dat er al bitcoins gestort zijn en ook weer opgenomen. Gaat dit een nieuwe trend worden?

26 mei: Segwit adoptie bijna op 40%

 26 mei: Segwit adoptie bijna op 40%   Sinds segregated witness vorig jaar werd ingevoerd wordt er steeds meer gebruik van gemaakt. Van alle Bitcoin transacties is nu bijna 40% een segwit transactie. Door segwit passen er onder andere meer transacties in een block en zijn er vele meerdere technische innovaties mogelijk op Bitcoin.

27 mei: Arnhem Bitcoinstad 4 jaar

Zondag 27 Mei: Arnhem Bitcoinstad 4 jaar   Arnhem Bitcoinstad, het project om zoveel mogelijk ondernemers in Arnhem aan te sluiten op Bitcoin, bestaat alweer 4 jaar. Afgelopen zondag werd daarom een klein feestje gevierd in Arnhem. Ik kon er zelf helaas niet bij zijn maar bij deze alsnog gefeliciteerd!

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh