De angst voor Bitcoin Futures lijkt tot nu toe ongegrond.

on .

Angst voor Bitcoin Futures lijkt tot nu toe ongegrond.  
Gisteravond weer een historisch moment: Bitcoin ging eindelijk naar de beurs. Geheel in bitcoin-stijl ging de website van CBOE down door de massale belangstelling en dat op een zondagavond. CBOE (Cboe Options Exchange) gaat vanaf nu Bitcoin Futures aanbieden. Een future is simpel gezegd een manier om te gokken of de prijs van een bepaald goed omhoog of omlaag gaat. Hoe hoger de prijsverschillen des te hoger de mogelijke winst. De futures zijn te volgen als XBT en je kan dat onder andere hier zelf doen.

Futures hebben de neiging om een sterke invloed te hebben op van een bepaald goed en daarom was er een hoop onzekerheid rond de komst van de Bitcoin futures. De CBOE zou een manier kunnen zijn voor wall-street en het grote geld om zich gereguleerd met Bitcoin bezig te gaan houden en de angst was dat ze de prijs van Bitcoin meteen naar beneden zouden manipuleren maar dat lijkt tot nu toe ongegrond. We zijn uiteraard ook pas een nacht bezig dus het is nu nog moeilijk om er echt iets van te zeggen. In perspectief: op de Bitcoin exchange Bitfinex werd vannacht 10x zoveel gehandeld als op de CBOE futures.

Er zit ook een "veiligheidsklep" op de futures handel welke afgelopen nacht tweemaal geactiveerd moest worden, ook geheel in Bitcoin stijl lijkt het. Dat kwam doordat de Bitcoin koers zich niks aan leek te trekken van alle ophef en deze steeg met 20%. Er werd daarom 2 minuten gestopt met handelen bij 10% en nog eens vijf minuten bij 20%. Aan dit soort verschillen zijn we in Bitcoin ondertussen wel gewend maar je kan je afvragen of de Beurs wel klaar is voor Bitcoin?

#rippening

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: beurs, futures,

Add comment


Security code
Refresh