De Bitfi hardware wallet ligt nog steeds onder vuur: een update.

on .

Hoe veilig is de Bitfi hardware wallet?  
Ik schreef eerder over de 'niet-te-hacken' Bitfi hardware wallet en vond het wel de moeite waard om een kleine update te geven. Hoewel ik nog geen verhalen heb gehoord van mensen die daadwerkelijk gedupeerd zijn is het apparaat flink door de mangel gehaald en ook gehackt lijkt het. Zo speelt iemand Doom op de Bitfi en is er een filmpje van de bitfi waarop John Mcafee zegt dat het apparaat niet te hacken is. Ook zijn fondsen blijkbaar te stelen van het apparaat.


In het onderstaande debat tussen Mcafee, de Bitfi ontwikkelaar en security experts wordt het vertrouwen in de Bitfi zeker niet hersteld. John Mcafee levert weer de mooie quotes: "I Promise you, this is the most unhackable wallet i have ever seen"


Voor de rest zijn een hoop claims van Bitfi, bijvoorbeeld over de gebruikte hardware, onjuist gebleken en zijn hun reacties op kritiek vaak ook om in te lijsten. Verder zijn de voorwaarden voor de beloning, die beloofd is aan degene die de Bitfi kan hacken, weer aangepast. Tenslotte geven ze aan om nu met terugwerkende kracht holografische stickers op te sturen zodat mensen zelf kunnen bewijzen dat hun apparaat niet geopend is. En nee dit is geen grap.

De Bitfi heeft nu ook eenPwnie award gewonnen voor "Lamest vendor response".

De omschrijving bij de pwnie wallet is niet mals.- De omschrijving bij de nominatie voor de Bitfi is niet mals.

Het advies blijft ongewijzigd: Gebruik geen bitfi hardware wallet voordat volstrekt duidelijk is of het apparaat veilig is of niet. Ik ben bang echter dat we het antwoord al hebben.

Als je zelf de voortgang wilt volgen raad ik je aan om op twitter Ask Cybergibbons! te volgen of OverSoft.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh