De NYSE wil cryptocurrency voor iedereen toegankelijk maken via het Bakkt platform

on .

NYSE bakkt platform  
ICE, de eigenaar van de New York Stock Exchange heeft een cryptocurrency platform aangekondigd waar grote namen zoals Starbucks en Microsoft aan meewerken. Het platform, Bakkt genaamd ('Backed') moet het voor consumenten, ondernemers en instituties mogelijk maken om eenvoudig cryptovaluta te verhandelen, opslaan en uit te geven. Ook komt Bakkt met zijn eigen 1-daags contract voor fysieke levering van Bitcoin. Het lijkt er dus op dat de klanten van Starbucks kunnen gaan betalen met Bitcoin.

ICE gaat voor Bitcoin

De CEO van ICE, Jeffrey Sprecher, geeft aan dat Bitcoin de potentie heeft om de eerste globale munteenheid van de wereld te gaan worden. Hij zegt ook dat een munteenheid zoals Bitcoin voor een frisse wind kan zorgen in een tijd waarin bijvoorbeeld millennials de bestaande financiele insituties wantrouwen. "Er is een trend die we niet kunnen negeren", zo zegt hij: "Mensen hebben meer vertrouwen in Satoshi Nakamoto, een man die ze nog nooit ontmoet hebben, dan in de Amerikaanse Centrale bank."

ICE was een vroege investeerder in de crypto space, zo investeerden ze in 2015 al in cryptocurrency exchange coinbase. Eind vorig jaar echter gaf de CEO van ICE nog aan dat ze cryptocurrency in de gaten hielden maar dat ze eerst even de kat uit de boom wilden kijken.

ICE, of Intercontinental exchange, is geen kleine speler.- ICE, of Intercontinental Exchange, is geen kleine speler.

Grote namen

Zoals gezegd zijn Starbucks en Microsoft enkele grote spelers die meewerken aan Bakkt. Microsoft zal de clouddiensten gaan leveren voor het Bakkt platform en levert daarnaast ook expertise en risk-management.

De rol van Starbucks is voornamelijk om "praktische en betrouwbare applicaties te realiseren waarmee Starbucks-klanten veilig hun cryptocurrency kunnen omruilen voor dollars" aldus een woordvoerder.

Het zou natuurlijk mooi zijn als Starbucks gewoon direct Bitcoins zou accepteren, maar dit is in ieder geval een stap in de goede richting. Als Bitcoin onderdeel gaat uitmaken van de Starbucks app dan kunnen miljoenen mensen Bitcoin dagelijks gaan gebruiken. Of mensen bereid zijn hun Bitcoins om te zetten in een kop koffie? Dat is nog maar de vraag uiteraard.

De Starbucks app is de meest gebruikte betalings app in de Verenigde Staten- De Starbucks app is de meest gebruikte betalings app in de Verenigde Staten

Wall Street is bijna om?

Al met al is dit groot nieuws voor Bitcoin. met deze aankondiging is er weer een grote Wall Street speler die zich stort in de cryptocurrency wereld. Een poosje geleden gaf de CEO van Nasdaq al aan dat ze open staat voor het idee van handelen in cryptocurrencies.

Kort daarna werd bekend dat de Nasdaq nauw samenwerkt met een nieuwe cryptocurrency Exchange. Ook Goldman Sachs ging eerder dit jaar al overstag en gaf aan zijn eigen crypto trading-desk te beginnen.

van unbacked naar backed
Als alles voor Bakkt verloopt zoals gepland zal dit weer een extra oprit zijn voor instituties en consumenten om zich bezig te gaan houden met cryptovaluta. En dan is het ook extra mooi dat de CEO van ICE Bitcoin specifiek noemt als de munt waar ze zich op gaan richten. Wie wordt de volgende die overstag gaat?


Update: We waren iets te enthousiast wat betreft de Bitcoin acceptatie door Starbucks, dat gaat voorlopig niet gebeuren. Een woordvoerder van Starbucks heeft laten weten dat Starbucks graag mee wil werken aan het omzetten van Bitcoin naar dollars. Maar dan wel met het doel dat je deze dollars dan weer uit kan geven in een Starbucks vestiging.


Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: cryptocurrency

Add comment


Security code
Refresh