Duitse effectenbeurs Boerse komt ook met een cryptocurrency infrastructuur.

on .

Cryptovaluta platform  
Niet alleen In Amerika is men druk bezig met cryptovaluta. Boerse Stuttgart, de op één na grootste effecten beurs van Duitsland, komt nu ook met een cryptocurrency infrastructuur. Dit zal gaan bestaan uit drie delen 1: Een ICO platform, 2: Een handelsplatform, 3: Veilige opslag (custody). Boerse ontwikkelt ook een cryptocurrency trading app, BISON. De app zal als het goed is dit najaar samen met de custody dienst gelanceerd worden waarna de rest van de infrastructuur zal volgen.

ICO platform

Tokenisering via gereguleerde ICO's zou wel eens de trend van 2019 kunnen worden. Boerse lijkt hier alvast op in te spelen door met een platform te komen voor het uitbrengen van digitale tokens.

In de praktijk zal een ondernemer dit platform onder andere kunnen gaan gebruiken om zijn bedrijf te tokeniseren. Dit kan een goed alternatief wezen voor de aandelenbeurs en daarmee een goedkope en eenvoudige manier om nieuw kapitaal aan te trekken.

Een bedrijf kan op deze manier aandelen verstrekken aan geïnteresseerden in de vorm van een digitaal token. Deze tokens kunnen dan ook weer verhandeld worden op de markt. In Nederland worden hier ondertussen grote stappen in gezet. Hierover binnenkort meer.

Handelsplatform

Die tokens moet je natuurlijk ook ergens kunnen verhandelen en daar komt het tweede onderdeel van de cryptocurrency infrastructuur om de hoek kijken. Boerse ontwikkelt ook een handelsplatform voor de eerder genoemde tokens en cryptocurrency in het algemeen. Het handelsplatform zal ook munten gaan ondersteunen zoals Bitcoin en Ethereum. Boerse geeft aan dat hier veel vraag naar is van particuliere en institutionele kant.

borse cryptovaluta trading app
- Met de BISON app kan je straks in cryptovaluta handelen zonder transactiekosten.

Custody dienst

Als je dan eenmaal tokens of cryptocurrency hebt en erin handelt, wil je deze uiteraard ook veilig opslaan. Hiervoor zal Boerse ook een dienst gaan leveren voor het veilig opslaan van cryptocurrency, de zogenaamde 'custody' diensten. Ook hierin zijn enkele grote spelers hun al voor gegaan, zoals recent Coinbase.

Alles in 1 hand?

Dit soort oplossingen, hoewel misschien niet per se in lijn met de doe-het-zelf gedachte achter Bitcoin, is waarschijnlijk wel een positieve ontwikkeling voor de adoptie van cryptovaluta.

Immers: als je al deze diensten combineert, met de nog te lanceren bizon APP, dan hebben particulieren en institutionele beleggers straks een goede set tools in handen. Hiermee kunnen ze dan veilig en vertrouwd cryptovaluta opslaan en verhandelen bij een partij die ze kennen.

Velen denken dat dit momenteel nog te ingewikkeld en risicovol is voor bovengenoemde spelers om zich bezig te gaan houden met cryptocurrency.

Eerder deze week kwam het moederbedrijf van de NYSE, ICE, ook met de aankondiging dat ze een soortgelijke infrastructuur gaan lanceren.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.