Goldman Sachs begint met Bitcoin trading. Is Wall Street nu definitief overstag?

on .

Goldman Sachs begint met Bitcoin trading. Is Wall Street nu definitief overstag?  
De Bitcoin koers maakte gister een sprongetje na nieuws dat Goldman Sachs zich gaat bemoeien met Bitcoin trading. Ze doen dit, volgens eigen zeggen, om tegemoet te komen aan aanvragen van vermogende klanten en hedge funds. Ze gaan voorlopig niet zelf bitcoins kopen en verkopen maar handelen via andere investerings vehikels gekoppeld aan de Bitcoin koers zoals bijvoorbeeld de CBOE Bitcoin futures. Op termijn wil Goldman Sachs ook eigen Bitcoin futures gaan ontwikkelen.

We schreven eerder deze week al over het feit dat de aandacht van banken en overheden blijft toenemen. Zo gaf Barclays al aan een crypto trading desk te gaan starten, schreven de FED en de ECB over Bitcoin en staat de Nasdaq niet afwijzend tegenover het handelen in cryptocurrency. Ook steeds meer toptalenten uit wallstreet lijken zich te wenden tot cryptocurrency. Zo gingen eerder al meerdere Goldman Sachs medewerkers aan de slag bij cryptocurrency gerelateerde bedrijven.

Zoals gezegd geeft Goldman Sachs aan dat ze dit doen om tegemoet te komen aan vragen van klanten. Maar zou het nieuws dat Cryptocurrency exchange Binance het afgelopen kwartaal meer winst had gemaakt dan Deutsche bank misschien de druppel zijn geweest? Hoe het ook zij: de 'capitulatie' van Goldman Sachs zou wel eens een signaal kunnen zijn voor de rest van Wallstreet om zich op crypto te gaan storten.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven

van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh