Bijna de helft van cryptocurrency investeringen wordt gedaan in Bitcoin

on .

Bijna de helft van cryptocurrency investeringen wordt gedaan in Bitcoin  
Bitcoin is nog steeds de meest populaire cryptomunt om in te investeren, van alle crypto-investeringen zit 43% in Bitcoin. Ethereum, Ripple en Litecoin zijn na Bitcoin de meest populaire munten. De bekendheid van Bitcoin is ook hoog, maar liefst 95% van de Nederlanders is er bekend mee. De gemiddelde Bitcoiner is een hoog opgeleide man van 18 tot 34 jaar. Al dit en meer is te lezen in de cryptovaluta monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 7.364 Nederlanders.

Investering in digitale munten gespreid

Naast de investering in Bitcoin spreiden bezitters hun geld over Ethereum (11%), Ripple
(7%), Litecoin (5%) en Dogecoin (3%). Ook Nederlanders die van plan zijn te investeren in
cryptovaluta gaan voor Bitcoin (38%). Bitcoin wordt daarbij op de voet gevolgd door Ripple
(34%) en Ethereum (29%). De kleinere digitale munten, zoals NEO (13%) en Stellar (11%)
staan ook in de top 10 voor toekomstige investeringen.

Bijna alle Nederlanders kennen Bitcoin

De bekendheid van Bitcoin in Nederland is ongekend hoog. Maar liefst 95% van de consumenten kent Bitcoin. Deze digitale munt is veel bekender dan de verzamelnaam cryptovaluta (57%). Andere munten zijn nauwelijks bekend in Nederland. Ethereum (20%), Litecoin (15%) en Ripple (14%) volgen op ruime afstand van Bitcoin.

25 minuten per dag actief met cryptovaluta

Bezitters van cryptovaluta zijn vooral mannen van 18 tot 34 jaar. Ze zijn over het algemeen hoog opgeleid en hebben een bruto inkomen van maximaal € 3.500 per maand. Bezitters zijn gemiddeld 25 minuten per dag bezig met cryptovaluta. Ze volgen de koersen, handelen in de munten of praten er met anderen over.

Verrassend?

Kjkend naar de gegevens die te vinden zijn in de cryptovaluta monitor ben ik niet echt verbaasd dat Bitcoin nog steeds bovenaan staat qua populariteit. Nu ben ik uiteraard niet onpartijdig aangezien ik van mening ben dat Bitcoin de meest interessante cryptocurrency is. Ethereum Ripple en Litecoin zijn ook oude bekenden en een veelgebruikte keuze voor 'diversificatie', kortom je kansen spreiden voor het geval Bitcoin toch niet DE cryptomunt blijkt te zijn. De keuze voor deze munten is ook vooral te danken aan het feit dat deze munten te vinden zijn in de coinmarketcap top 10.

Dat crypto-enthousiastelingen voornamelijk blank zijn en tussen de 18 en 34 oud zal niemand verbazen waarschijnlijk. Bezoek maar eens een gemiddelde cryptocurrency-bijeenkomst en dan kan je die conclusie zelf ook trekken. Ik zie dit wel meer veranderen naarmate cryptocurrency meer mainstream wordt. In het onderzoek worden waarschijnlijk geen conclusies getrokken waarom blanke mannen oververtegenwoordigd zijn maar ik ben daar wel nieuwsgierig naar.

Verrassend vond ik trouwens de vermelding van Dogecoin met 3%. Zo zie je maar weer hoe sterk marketing kan zijn om een vrijwel zinloos product te promoten.

Al met al een interessant rapport voor iedereen die op zoek is naar gegevens over de snelgroeiende cryptocurrency markt. In de cryptovaluta monitor zijn trouwens nog meer gegevens te vinden over bijvoorbeeld exchanges, wisselkantoren, en veel uitgebreide info over de gemiddelde crypto-fanaat. Meer info over het rapport kan je hier vinden.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Comments   

# Guest 2018-06-19 14:27
Bezit je het rapport van Multiscope? Ben wel benieuwd naar de resultaten, echter wil ik geen €695,- betalen hiervoor. Ik hoop iets van je te vernemen.
Groet, Aron Fluttert.
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2018-06-20 08:19
Helaas, ik heb het rapport ook niet in mijn bezit.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh