Is de Bitfi hardware wallet veilig?

on .

Hoe veilig is de Bitfi hardware wallet?  
25 juni kwam John Mcafee met het nieuws dat hij een hardware wallet heeft laten ontwikkelen: de Bitfi. Volgens Mcafee is deze revolutionair en niet te hacken. De hardware wallets gingen dan ook als warme broodjes en waren in 22 minuten uitverkocht. Recent is er echter aardig wat kritiek gekomen op de wallet. Zo is het veiligheidsmodel verre van perfect, is de gebruikte hardware hetzelfde als in goedkope android telefoons en reageert het team van Bitfi niet altijd erg inhoudelijk op kritiek.


bitfi trezor kritiek- Ook de mannen achter de Trezor hardware-wallet hebben weinig vertrouwen in de Bitfi

“Money talks, bullshit walks.”

Geheel in John Mcafee stijl reageren Mcafee & Bitfi op alle kritiek door een prijs van 250.000 Dollar uit te loven voor degene die de Bitfi wallet kan kraken. Als je meedoet sturen ze een Bitfi wallet met daarop 10 dollar aan Bitcoin waarmee je dan aan de slag kan. Een mooie uitdaging dus voor iedere hacker die een extra zakcentje wil verdienen.

bitfi bounty
- Bitfi gelooft in ieder geval wel 100% in hun product.

En nu?

Voor zover we weten is de Bitfi nog niet gehackt en zijn er nog geen meldingen van gebruikers die gedupeerd zijn. Ons advies is echter om voorlopig even de kat uit de boom te kijken. In de tussentijd kan je uiteraard altijd vertrouwen op de hardware-wallets die zichzelf bewezen hebben. Zoals bijvoorbeeld de Trezor en de Ledger Nano S.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: hardware-wallet,

Add comment


Security code
Refresh