Politie waarschuwt voor valse afpersingsmails waarin bitcoin geeist wordt

on .

Politie waarschuwt voor valse afpersingsmails waarin bitcoin geeist wordt  
De Politie deed eerder deze week melding van een afpersingsmail. In deze mail wordt de ontvanger verteld dat zijn/haar computer gehackt is na het bezoek aan een pornowebsite. De hacker meldt dat er  contactgegevens en social media informatie zijn buitgemaakt. Daarop wordt er verteld dat er een video is opgenomen en dat deze verspreid zal worden naar alle contactpersonen tenzij er binnen 5 dagen 500 euro aan bitcoins betaald wordt. Mocht u een gelijksoortige mail krijgen gooi deze dan meteen weg.

In de brief met als onderwerp "voorkom een grote schande" zijn er verder instructies opgenomen over een account aanmaken bij coinbase en naar welk bitcoin-adres de bitcoins uiteindelijk gestuurd moeten worden. Volgens de hackers maken ze geen fouten (behalve de spelfouten dan blijkbaar) en kunnen ze zien wanneer de mail geopend wordt, vanaf dat moment begint volgens hen "de tijd te lopen".

Hoewel het zeer onprettg is om een dergelijke mail te krijgen bent u hoogstwaarschijnlijk niet gehackt en het advies van de politie is dan ook om de mail meteen te verwijderen.

1. Een screenshot van de bewuste afpersingsmail
1. Een screenshot van de bewuste afpersingsmail

Mocht u wel het slachtoffer zijn geworden van zogenaamde 'cybercrime' dan kunt u het beste aangifte hiervan doen bij de politie. meer info kunt u vinden op de themapagina cybercrime van de Nederlandse politie.

Gepost door Roland - Disclaimer.


Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: misdaad,

Add comment


Security code
Refresh