Amerikaanse SEC doet nieuwe review voor 9 afgewezen Bitcoin ETFs

on .

Bitcoin ETFs SEC Review  
Het wachten op de verschillende Bitcoin ETFs die door de Amerikaanse SEC worden beoordeeld, zal nog wel even voortduren. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, aangezien de SEC heeft aangekondigd mogelijk terug te komen op de beoordeling van een 9-tal eerder afgewezen Bitcoin ETFs. Met het wijzigen van verschillende regels binnen het voorgestelde ETF-systeem zou er nu wellicht wel een kans kunnen zijn dat een ETF snel kan worden aangenomen. Althans, dat is de theorie. Nu de praktijk nog.

9-tal Bitcoin ETFs 'in review'

Een serie aan recent vrijgegeven documenten (zie onder meer deze PDF, en deze, maar ook dit document) worden de redenen van de nieuwe review aangegeven, welke draait om enkele grote aanvragen. Onder meer de ProShares, GraniteShares en Direxion applicaties vallen onder dit besluit, ondanks het feit dat ze eerder duidelijk een afwijzing kregen.

Het publiek krijgt nu ook wederom een kans om nieuwe input te geven, welke zal worden overwogen en worden meegenomen in het proces. Elke Amerikaanse inwoner kan hieraan deelnemen, dus er komt ook een hoop onzin mee met dit soort publieke commentaren. Toch zal er bij een serieuze publieke comment zeker worden gekeken naar mogelijkheden. De deadline voor het indienen van deze publieke commentaren zou 26 oktober aanstaande zijn.

Overigens is inmiddels ook de deadline voor de review-beslissing van de SEC bekend: 5 november 2018 zal er meer nieuws komen omtrend de eerder afgewezen ETFs.

 

Invloed op CBOE Bitcoin ETF aanvraag

Er is zeker ook invloed op de veelbelovende CBOE Bitcoin ETF, welke het uiteindelijke besluit over afwijzing of aanname ergens in februari 2019 kan verwachten. Het doel van verschillende crypto ETFs in review zou namelijk zijn het fonds aan te bieden op onder meer de NYSE Arca en CBOE handelsplatformen.

De CBOE-aanvraag moet als gevolg hiervan extra documentatie aanleveren, wat het aanvraagproces weer verder zou kunnen bemoeilijken. Een vertraging later dan febrauri zal het echter niet opleveren, omdat dit een vastgestelde datum is welke niet kan worden overschreden. We weten bovendien ook dat er al enkele SEC-commissioners zijn die uitgesproken voorstander zijn van Bitcoin ETFs, dit zagen we bijvoorbeeld al eerder bij commissielid Hester Peirce ten tijde van de afwijzing van de Winklevoss tweeling ETF aanvraag.

 

Wanneer wordt de eerste Bitcoin ETF goedgekeurd?

Nu is natuurlijk de vraag wanneer het lange wachten nu eindelijk wordt beloond. Zal er een moment komen waarop een ETF wordt goedgekeurd? Jazeker. Zal dit moment snel komen? Waarschijnlijk niet. De eerstvolgende serieuze kans is, zoals gezegd, pas in februari van volgend jaar. De kans is zelfs voor de CBOE vrij groot dat er een afwijzing komt, maar ook dit zal de toekomst van Bitcoin niet veel negatiefs opleveren.

Prominente BTC-fans van het eerste uur, zoals Andreas Antonopoulos, stellen bijvoorbeeld dat de ETF helemaal niet zo'n goed idee is. Maar er zijn ook goede alternatieven die het grote, institutionele geld naar binnen kunnen halen, zoals het Bakkt platform. Dit haalden we bijvoorbeeld ook al aan in onze redenen waarom Bitcoin de komende maanden sterke koersgroei kan verwachten.

Hoe we het ook wenden of keren, als er dit jaar of volgende jaar geen ETFs worden goedgekeurd, dan zal het wel in de periode hierna gebeuren. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Bitcoin die nieuwe fase ingaat ,waarbij ook het institutionele geld zich stort op cryptocurrencies.

 

 

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Tags: regulering, Bitcoin ETF

Add comment


Security code
Refresh