Terwijl de Bitcoin koers onrustig is blijft de aandacht van banken en overheden toenemen.

on .

Terwijl de Bitcoin koers onrustig is blijft de aandacht van banken en overheden toenemen.  
Nadat de Bitcoin koers op 25 april de 7950 euro aantikte lijkt deze voorlopig klaar met het snelle stijgen. Eerder meldden we nog dat de koers sinds begin april bijna 45% was gestegen maar kort daarna werd de daling ingezet. Waarschijnlijk een effect van winstnemers die de Dollar koers weer richting de 10k zagen gaan. Maar ook al heeft de Bitcoin koers het de laatste tijd niet makkelijk, de aandacht van banken, regeringen, bedrijven en instanties blijft alleen maar toenemen.

De Nasdaq gaat handelen in Bitcoin?

De SEO van de Nasdaq verklaarde deze week dat ze open staat voor het idee van handelen in cryptocurrencies. Een voorwaarde voor haar is wel dat de cryptocurrency wereld en de zogenaamde ICO's beter gereguleerd worden. Ze voegde eraan toe dat digitale valuta's een blijvertje zijn en dat het een kwestie van tijd is voordat de sector volwassen wordt. Als dat gebeurt wil ze, volgens eigen zeggen, 'een plaats kunnen bieden waar investeerders op een veilige en eerlijke manier kunnen investeren in Bitcoin en cryptocurrencies'.


De Nasdaq is ook op andere vlakken bezig met cryptocurrency. Deze week werd namelijk ook bekend dat Nasdaq gaat samenwerken met de Gemini exchange van de gebroeders Winklevoss. Deze werden bekend in de Bitcoin wereld nadat ze in 2013 voor miljoenen aan bitcoins kochten.

De FED erkent het belang van Bitcoin

De ST Louis Fed kwam recent met een rapport waarin uitgebreid aandacht werd besteed aan Bitcoin en cryptocurrency. In het rapport stellen ze dat cryptocurrencies, in de nabije toekomst, cash geld kunnen gaan vervangen. Vooral grootschalige off-chain betalingsnetwerken, zoals het Lightning network, zouden dit proces kunnen versnellen. Ook al is de ST Louis Fed maar één van de banken die deel uitmaken van de FED toch is dit een signaal dat beleidsmakers op de hoogste nivo's op de hoogte zijn van Bitcoin en de potentie ervan. Het volledige rapport kan je hier vinden.

Veel gratis reclame voor Bitcoin op de website van de ST Louis FED.- Gratis reclame voor Bitcoin op de website van de ST Louis FED.

Barclays Bank gaat zijn eigen crypto trading-desk beginnen.

Een cynicus heeft ooit eens gezegd: 'Een echte kapitalist zal je het touw verkopen om hem mee op te hangen'. Op de een of andere manier moet ik bij dit bericht over barclays hieraan denken. Recent verklaarde een analist van Barclays nog dat 'Bitcoin een virus is maar dat mensen snel immuun worden waardoor de verspreiding ervan waarschijnlijk niet meer toeneemt'. Aan de andere kant zien ze waarschijnlijk dat ze het zich niet kunnen veroorloven om aan de zijlijn te blijven staan van deze technologie die hen misschien deels gaat vervangen.

Het idee is om een cryptocurrency trading desk te gaan beginnen voor instituties en cryptocurrency hedge funds. Recent werd ook al bekend dat Bitcoin exchange Coinbase klant was geworden van de Britse bank.

Zuid Korea onderkent de dreiging van Bitcoin

De minister van financien van Zuid Korea verbaasde vriend en vijand door te stellen dat 'cryptocurrencies banken en investeerders laten nadenken over de legitimiteit van het bestaande financiele systeem'. De opkomst van deze alternatieve betaalwijzen kan volgens hem een bedreiging vormen voor de bestaande financiele entiteiten.

De Filippijnen verwelkomen crypto-bedrijven

In de filippijnen is een economische zone waar bedrijven kunnen profiteren van goedkope faciliteiten en belasting voordelen. In deze zone zijn nu ook 10 Blockchain en cryptocurrency bedrijven welkom. De bedrijven lopen uiteen van exchanges en ICO's tot miners en zullen binnenkort gelicenseerd worden volgens de regering. Eerder gaf bijvoorbeeld het eiland Malta al aan dat ze een hotspot willen worden voor cryptocurrency gerelateerde activiteiten.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven

van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh