Tether printer staat weer aan & Bitcoin doorbreekt $7000 USD grens

on .

tether bitcoin cryptocurrency  
Wanneer de Tether (USDT) printer weer aan staat, dan weten de meeste cryptocurrency investeerders wel hoe laat het is. Vaak gaan dit soort printsessies gepaard met een significante beweging in de bitcoin wisselkoers. Inderdaad, tijd om de koersen eens wat nauwer in de gaten te houden de komende tijd. Zeker de vele altcoins lijken deze week aan een opmars bezig, maar is dit ook een teken dat de crypto bear market eindelijk voorbij is? Of kunnen we nog altijd de dip onder de $5000,- USD bitcoin verwachten?

Bitcoin prijs boven $7000 USD

De cryptocurrency markt heeft recent een sterk positief momentum opgebouwd, na eerder nog te zijn weggezakt tot onder $6000 USD per bitcoin. We zijn echter weer op de weg terug omhoog: gisteren doorbrak de koers zelfs weer de psychologische grens van $7000 USD. Hiervoor moest het een belangrijke weerstandswaarde van $6850 doorbreken, wat vrijwel moeiteloos ging.

Ook de altcoins deden het goed, met name Dash, TRON (TRX), NEO, IOTA (MIOTA), Stellar Lumens (XMR) en Cardano (ADA). De visualisatie van de recente koerswijzigingen is hieronder te zien als een zee van groene cijfers (gebaseerd op 28 augustus 2018):

Bitcoin Wisselkoers 28 augustus 2018

- Een zee van crypto-groen, met Bitcoin ruim boven de 7000 dollar.

 

Tether printer weer aangezet

Interessant is ook dat Tether (USDT), de stabiele cryptovaluta, weer enkele miljoenen heeft geprint. 27 augustus werd de printer tweemaal aangezet (voor respectievelijk 50 miljoen en 30 miljoen USD), gevolgd door een sterke groei in BTC en vele altcoins. Vandaag ging er overigens weer 30 miljoen USDT extra de wijde wereld in. Mocht je het interessant vinden om zelf de 'omstreden' Tether-bewegingen te volgen, dan kan dat via deze webpagina.

Extra Tethers die geprint worden, zijn meestal een positief teken waarin veel geld de markt binnen stroomt. Hoewel dit geen vuistregel is, gaat een flinke Bitcoin pump vaak gepaard met aardig wat geprinte Tether-munten. Inmiddels is de dominantie van USDT overigens ook sterk gestegen dankzij de bear market. Tether staat nu (op moment van schrijven) op positie 8 qua market cap, ten opzichte van alle andere cryptocurrencies.

Gepost door Arnold - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh