Volgens Simon dixon is en blijft Bitcoin de goudstandaard van cryptocurrency

on .

Volgens Simon dixon is Bitcoin de goudstandaard van cryptocurrency  
Simon Dixon is een echte Bitcoin veteraan. Hij heeft de laatste jaren laten zien dat hij goed aanvoelt wat er speelt in de cryptocurrency markt. Zo begon hij in 2010 met zijn online investeringsplatform banktothefuture wat hij op termijn helemaal heeft gericht op investeringen in cryptocurrency. Ik heb Simon de laatste jaren vaker zien spreken en gisteren hield hij een goed verhaal over de toekomst van tokens en cryptocurrency. Wat hem betreft is en blijft Bitcoin koning in cryptoland, maar er is meer.

De token-revolutie.

Simon heeft het, zoals gezegd, vaker bij het juiste eind gehad. Zo hield hij zich al in het begin bezig met token-platforms zoals bijvoorbeeld mastercoin, waar wij in 2014 al over schreven, en waarvan veel verwacht werd. Mastercoin en de bijbehorende mastercoin tokens zouden een nieuwe laag gaan vormen bovenop het Bitcoin protocol. Dit zou dan weer allerlei innovaties mogelijk maken zoals een decentrale Bitcoin exchange en de zogenaamde 'smart contracts'.

Uiteindelijk zijn de tokens, de smart contracts en de populaire ICO's pas echt groot opgepakt met de komst van Ethereum en de ERC20 tokens. Hij voelde echter goed aan vanuit welke hoek de wind zou gaan waaien.

De belofte van Bitcoin

Volgens zijn eigen zeggen is hij gegrepen door de belofte van Bitcoin. Het is een onafhankelijke munteenheid waarbij je echt eigenaar bent van je eigen geld en je zelf kan beslissen met wie je ze uitwisselt. Hij was meteen vanaf het begin een actieve evangelist van Bitcoin. Hij vertelt: In onze wereld is je geld in feite van de bank, brengen dezelfde banken de meerderheid van het geld in omloop, en is alles gericht op sparen in plaats van uitgeven. In deze situatie zou Bitcoin volgens hem een niet te stoppen fenomeen kunnen worden. Als het dat al niet is.

Hij geeft aan dat Bitcoin nu al een voorsprong heeft op de andere cryptocurrencies, de zogenaamde Altcoins. Dit komt doordat Bitcoin verreweg de meest decentrale munt is van alle cryptocurrencies. Het heeft de meeste rekenkracht, de meeste waarde, de meeste naamsbekendheid, het meeste programmeer-talent en heeft het voordeel van het netwerkeffect.

Glazen bol

Maar zoals gezegd was Simon gevraagd om te voorspellen hoe de toekomst eruit gaat zien voor tokens en Cryptocurrencies. Voorspellen is lastig, zeker als het om de toekomst gaat maar gezien zijn track-record is het zeker de moeite waard om naar hem te luisteren. Wat zijn de voorspellingen?

  • In de komende jaren zullen, net als bij de dot-com bubble, een hoop currencies en tokens ten onder gaan en er maar een paar over blijven waaronder Bitcoin.
  • We gaan de komende jaren een splitsing zien van gereguleerde tokens en ongereguleerde tokens.
  • Beide tokens zullen naast elkaar verhandeld worden op gereguleerde exchanges.
  • Bitcoin zal als een universeel ruilmiddel worden gebruikt om alle, gereguleerde en ongereguleerde tokens, met elkaar uit te wisselen.
  • Bitcoin zal zijn positie als digitale 'reserve-currency' nog verder consolideren.
  • De waarde van Bitcoin zal blijven stijgen.
  • China zal cryptocurrency exchanges op termijn weer toestaan.
  • Geld inzamelen dmv tokens zal de komende jaren explosief groeien, zie telegram.
  • Fintech zal het voortouw nemen in de nieuwe economie, banken moeten aanpassen of zullen ten onder gaan.
  • De jeugd zal de crypto economie gaan omarmen.
Ik hoop dat je met deze samenvatting een beeld hebt gekregen van de boodschap van Simon. Je kan uiteraard het beste zelf de video van zijn lecture bekijken. Ik hoor graag van je in de comments of jij het eens bent met de voorspellingen van Simon.

Ten slotte een mooie quote: "Hedge funds are accumulating the bitcoins you are selling right now, because they know the longterm trend and they know the value in the economic model of bitcoin".

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven

van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh