Wat Tuur Demeester betreft zien we dit jaar geen nieuw hoogtepunt meer in de Bitcoin koers

on .

Bitcoin koers  
Terwijl de Bitcoin koers al een half jaar aan het dalen is denkt Tuur Demeester dat de bodem niet per se bereikt is. Hoewel zijn visie op de lange termijn positief blijft, waarschuwt hij voor korte termijn optimisme. In een recente blogpost gaat Tuur dieper in op de redenen voor de huidige stagnerende Bitcoin koers. Hij geeft wel aan dat het nog geen uitgemaakte zaak is en benoemt ook mogelijke redenen die een positief effect zouden kunnen hebben op de Bitcoin koers.


Geen nieuwe hoogtepunten in 2018

Wat hem betreft gaan we dit jaar geen nieuw hoogtepunten meer zien. Bijvoorbeeld omdat onder andere: - Miners, door de dalende koersen, gedwongen zijn om bitcoins te verkopen wat een neerwaarts effect heeft op de koers. - Google zoekopdrachten een verminderde interesse in Bitcoin laten. - Er, vergeleken met vorig jaar, weinig aankopen worden gedaan met Bitcoin. - Een Bitcoin ETF er waarschijnlijk voorlopig niet aan zit te komen.

Google is vaak een goede indicator als het om de Bitcoin koers gaat.
- Google is vaak een goede indicator als het om de Bitcoin koers gaat.

Achter de wolken schijnt de zon?

Dat gezegd hebbende is er ook ruimte voor positiviteit: - Zo zou de dalende Chinese Yuan Chinees kapitaal toe aan kunnen zetten om te vluchten naar Bitcoin. - Hebben we hebben eerder een stijgende koers gezien na een flinke periode van daling. - Het vertrouwen in altcoins vermindert wat mensen ertoe aan kan zetten om ze om te ruilen voor bitcoins. - Een Bitcoin ETF niet persé onwaarschijnlijk is wat weer een sterk positief effect zou kunnen hebben op de koers.

Voor de complete analyse, en de eindconclusie van Tuur kan je het hele artikel hier lezen. Tuur heeft de afgelopen jaren in ieder geval laten zien dat hij de vinger goed op de pols heeft als het om koers-voorspellingen gaat.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh