Week #23 in cryptocurrency: Securities, Blockchain-tests, nieuwe ASICs en meer.

on .

Week #23 in cryptocurrency: Securities, Blockchain-tests, nieuwe ASICs en meer.  
De Bitcoin koers bleef de afgelopen week redelijk stabiel om daarna afgelopen weekend meer dan 10 procent in te leveren. De NOS wijdt de koersval aan de hack bij coinrail hoewel zulke gebeurtenissen tegenwoordig weinig effect meer lijken te hebben op de koers. Het koers-sentiment blijft voornamelijk negatief en de aankondiging van eind mei, dat de Amerikaanse autoriteiten onderzoek doen naar prijsmanipulatie in de cryptocurrency markten, werkt misschien ook nog mee. Er is over week 23 echter uiteraard meer te melden dan de prijs alleen.

5 juni: GMO kondigt nieuwe ASIC miner aan.

GMO kondigt nieuwe ASIC miner aan   GMO uit Japan kondigde deze week hun nieuwe ASIC Bitcoin miner aan, de B2. Deze Miner is 20% efficienter dan huidige vergelijkbare ASIC miners, kost rond de 2000 dollar en komt eind october op de markt. Goed nieuws voor de Mining markt die hiermee potentieel meer decentraal wordt.

6 juni: Bitcoins zijn volgens de SEC geen securities.

Bitcoins zijn volgens de SEC geen securities   De SEC Voorzitter Jay Clayton vindt dat bitcoins geen securities zijn, geen financieel instrument dus. Volgens zijn definitie zijn ICO's dus zeker securities. Ook ziet hij cryptocurrency als mogelijke vervangers van de Euro en Dollar.

6 juni: Fidelity wil eigen crypto exchange lanceren.

6 juni: Fidelity wil eigen crypto exchange lanceren   Investeringsgigant Fidelity, welke een beleggings portfolio beheert van 2.4 triljoen, is bezig met een eigen cryptocurrency exchange. Mochten de plannen doorgaan dan zou dit het grootste bedrijf worden, tot nu toe, welke toetreedt tot de cryptovaluta markt.

7 juni: Coinbase wil een bank worden.

Coinbase wil een bank worden   Coinbase, één van de grootste Bitcoin exchanges, heeft de status van "Broker dealer aangevraagd". Als dit doorgaat kunnen ze ook producten en diensten gaan aanbieden naast Cryptocurrency. Verder kunnen ze ook handel in goedgekeurde ICO tokens gaan faciliteren.

7 juni: DNB ziet blockchain voorlopig niet zitten.

DNB ziet blockchain voorlopig niet zitten   De Nederlandsche Bank heeft onderzoek gedaan naar de bruikbaarheid van blockchain voor de financiële markten. Ze komen tot de conclusie dat blockchain nu niet genoeg efficiëntie en capaciteit biedt. Wel zou blockchain het betalingsverkeer veiliger kunnen maken.

7 juni: Marc van der Chijs wil een blockchain bank beginnen.

Marc van der Chijs wil een blockchain bank beginnen   Serial entrepeneur, investeerder en cryptocurrency enthousiast Marc van der Chijs kondigde afgelopen week tijdens de Blockchain Innovation Conference aan dat hij een bank gaat beginnen. Hij wil alle blockchain gerelateerde bedrijven faciliteren.
9 juni: Bitcoin naar Litecoin swaps op lightning.

Bitcoin naar Litecoin swaps op lightning.   Afgelopen week is er een directe swap gedaan tussen Litecoin en Bitcoin op het lightning netwerk. Dat betekent het direct anoniem omwisselen van twee kleine hoeveelheden cryptocurrencies zonder dat er een exchange nodig is. Het staat nog in de kinderschoenen maar het is zeker veelbelovend!


Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh