Week #25 in cryptocurrency: Weer een hack, Ethereum geen security en meer.

on .

Week #25 in cryptocurrency: Weer een exchange hack, Ethereum geen security en meer.  
De Bitcoin koers zette de dalende trend afgelopen week weer voort met een daling van ongeveer 4%. Er was verder weer veel nieuws deze week met als hoofdonderwerp waarschijnlijk het feit dat de SEC Ethereum, en de op het platform gepubliceerde ICO's, niet als securities ziet. Verder werd er weer voor 30 miljoen buitgemaakt bij een grote Bitcoin exchange hack, gaat MT.Gox bitcoins retourneren aan gedupeerden en gebeurden er nog andere zaken waar we helaas niet aan toe kwamen.

18 juni: Ethereum is te decentraal om te reguleren.

Ethereum is te decentraal om te reguleren   Er was deze week weer veel te doen over Ethereum welke nu blijkbaar niet als een security wordt gezien door de SEC. Hiermee ontsnappen een hoop ICO's, en de mensen achter ethereum zelf, waarschijnlijk aan regulering en misschien zelfs veroordelingen.

19 juni: Mining verbruikt minder stroom als gedacht.

Bitcoin mining verbruikt minder energie dan gedacht   In een nieuw rapport, wat deze week naar buiten kwam, wordt gesteld dat Bitcoin mining tot wel 50% minder energie zou kunnen verbruiken als eerder gedacht. Volgens de nieuwe schatting verbruikt het netwerk ongeveer evenveel stroom verbruikt als het hertogdom Luxemburg.

20 juni: Schiphol heeft nu een ook een Bitcoin pinautomaat.

Schiphol heeft nu een ook een Bitcoin pinautomaat   Schiphol heeft een europese primeur met de plaatsing van een Bitcoin (en Ethereum) pinautomaat. Bij de automaat kan je tot 100 euro per keer aan Euros omwisselen. Het is een experiment om te kijken of mensen liever Bitcoin mee naar huis nemen dan Euros.

20 juni: Koreaanse cryptocurrency exchange Bithumb gehacked.

Koreaanse cryptocurrency exchange Bithumb gehacked voor 30 miljoen dollar   Afgelopen week wisten hackers er met 30 miljoen dollar aan cryptocurrency vandoor te gaan bij Bithumb. Naar verluid is er gebruik gemaakt van een zwakte in hun Ripple wallet. Alle gedupeerde gebruikers zullen worden vergoed door de exchange.

22 juni: Bitflyer mag geen nieuwe klanten meer accepteren.

Bitflyer mag geen nieuwe klanten meer accepteren.   De japanse cryptovaluta exchange Bitflyer werd gesommeerd om het aanmaken van nieuwe accounts stop te zetten. De financiele autoriteiten in Japan willen dat ze bij Bitflyer eerst hun KYC (klant identificatie) en AML (anti geld witwassen) -processen goed op orde brengen.

22 juni: MT-gox gaat fondsen retourneren

MT-gox gaat fondsen retourneren   De in, 2014 failliet gegane Bitcoin exchange MT.Gox, gaat alle 170.000 Bitcoins die nog over zijn na de faillissement verdelen onder de schuldeisers. Dit betekent dat de schuldafhandelaar van MT.Gox geen bitcoins meer zal dumpen op de markt en dat zou positief kunnen wezen voor de koers.
14 juni: De Amerikaanse geheime dienst vraagt om actie.

AFM twijfelt aan comptentie van beleggingsinstellingen.   en official van de amerikaanse geheime dienst stelde in een hoorzitting dat er waarschijnlijk nieuwe wetgeving nodig is om criminale activiteiten, die gepleegd worden met behulp van anonieme cryptovaluta, beter te kunnen bestrijden.


Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh