Week #26 in cryptocurrency: 51%, Facebook heft verbod op, Feminisme en meer.

on .

Week #26 in cryptocurrency: 51%, Facebook heft verbod op, Feminisme en meer.  
De Bitcoin koers bereikte afgelopen week, met 5012 Euro, het laagste punt voor dit jaar. Over de week gezien steeg deze echter weer licht waardoor velen zich gaan afvragen of "de bodem bereikt is". Crypto-entrepeneur Marc van der Chijs voorspelde in April nog dat de koers in Juni boven de 20.000 Euro zou zitten. Er gebeurde in week 26 uiteraard meer dan de prijs alleen. Zo hefte Facebook het crypto-reclame verbod op, zit Bitmain bijna aan de 51% en gaat OPZIJ een prijs uitkeren in Bitcoin.

22 juni: Bitfi en Mcafee komen met hardware wallet.

Bitfi en Mcafee komen met open source hardware wallet   Het is nooit saai bij John Mcafee. Vorige week kwam hij met het nieuws dat er een aanslag op zijn leven was gepleegd, en, dat hij samen met Bitfi een nieuwe open-source hardware-wallet heeft ontwikkeld. De wallet in kwestie was helaas binnen een paar minuten uitverkocht.

25 juni: Alle implementaties van lightning network zijn nu in Beta status.

Alle implementaties van lightning network zijn nu in Beta status   Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat de c-lightning implemenatie van het lightning network nu ook in beta status is. LND en Eclair waren dit al en daarmee zijn de 3 grootste implementaties nu allemaal beschikbaar om mee te testen op het productienetwerk van Bitcoin.

25 juni: Bitmain heeft bijna 51% van alle mining rekenkracht.

Bitmain heeft bijna 51% van alle mining rekenkracht   De producent van mining-apparatuur, Bitmain, heeft bijna 51% van de zogenaamde hash-rate in bezit. Dit komt doordat bitmain de mining-pools BTC.com en antpool bezit welke respectievelijk 26% en 15% van de totale rekenkracht bezitten. Dit zou een probleem kunnen worden.

25 juni: De Cryptovaluta ranglijst van China is moeilijk serieus te nemen.

De Cryptovaluta ranglijst van China is moeilijk serieus te nemen   In China bestaat er zoiets als een, door de regering goedgekeurde, cryptocurrency ranglijst. Ik weet niet welke criteria ze gebruiken maar EOS, welke elke dag ietsje meer blijft falen, staat op plaats nr 1 gevolgd door Ethereum. Bitcoin staat op de 17e plaats.

26 juni: Het EOS drama duurt voort.

Het EOS drama duurt voort.   In de 'decentrale' munt EOS zijn er blijkbaar 21 centrale servers (block producers) die de functie van miners overnemen. Ja die zin moet je nog eens lezen. En als je blijkbaar uit de pas loopt als block producer dan wordt er meteen gedreigd met een rechtszaak. Comedy gold!

26 juni: 1 op de 3 Europeanen denkt dat de Bitcoin koers het komende jaar zal stijgen.

1 op de 3 Europeanen denkt dat de Bitcoin koers het komende jaar zal stijgen   De ING heeft een uitgebreide enquete laten doen waaruit blijkt dat ING: 1 op de 3 Europeanen denkt dat de Bitcoin koers het komende jaar zal stijgen. Ook kunnen we zien dat ongeveer één derde van de Europeanen denkt dat de koers zal stijgen en dat cryptovaluita het betaalmiddel van de toekomst is.
26 juni: Facebook draait het verbod op cryptovaluta reclames terug.

Facebook draait het verbod op cryptovaluta reclames terug   Facebook heeft de beslissing genomen om cryptocurrency gerelateerde reclames weer toe te staan. Je zal als adverteerder wel eerst gescreend worden en ICO's blijven uitgesloten van de deal. Goed ding om te onthouden: elke cryptocurrency waar reclame voor gemaakt wordt is een zwendel.

30 juni: De OPZIJ literatuurprijs wordt dit jaar uitgekeerd in Bitcoin

De OPZIJ literatuurprijs wordt dit jaar uitgekeerd in Bitcoin   Feminisme en Bitcoin gaan blijkbaar toch samen want de OPZIJ heeft ervoor gekozen om de uitreiking van de literatuurprijs dit jaar in de vorm van Bitcoin te doen. Het gaat om een halve Bitcoin, oftewe; ongeveer 2500 Euro, welke beschikbaar gesteld is door bitmymoney.com.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh