Week #27 in cryptocurrency: BIS, Custody, Regulering, tokenization en meer.

on .

Week #27 in cryptocurrency: BIS, Custody, Regulering, tokenization en meer.  
De Bitcoin koers steeg de afgelopen week met iets meer dan 4 procent. Het dieptepunt lag op 5441 en het hoogtepunt op respectievelijk 5793 Euro. Een goede reflectie van het nieuws van de afgelopen week lijkt het aangezien dit voornamelijk positief was. Zo stapt Coinbase in de custody markt en waren bijna alle Bitcoin programmeurs te vinden in Lissabon. De EU geeft aan dat je Bitcoin niet moet negeren of verbieden en Zuid Korea zet verdere stappen om de cryptocurrency industrie te reguleren.

2 juli: Coinbase wil je bitcoins voor je bewaren.

Coinbase wil graag je Bitcoin fortuin voor je bewaren.   Coinbase, bekend van hun cryptocurrency-exchange, is nu officieel in de custody markt gestapt. Ze bieden voor grote investeerders en instituties een manier om veilig cryptocurrency te bewaren. Velen denken dat goede custody oplossingen het grote geld zullen overhalen om in cryptocurrency te gaan investeren.


3-4 juli: Building on Bitcoin

Building on Bitcoin conferentie   In Lissabon vond vorige week de Building on Bitcoin conferentie plaats. Deze conferentie was gericht op de zogenaamde second-layer waarmee verdere oplossingen gebouwd kunnen worden boven op Bitcoin. Ik kon er helaas niet bij zijn maar de blockchain realisten hielden ons op de hoogte.


4-5 juli: Bitcoin wednesday 5 jaar!

Bitcoin wednesday 5 jaar   Sinds 2013 vindt er elke eerste woensdag van de maand een cryptocurrency bijeeenkomst plaats genaamd 'Bitcoin wednesday'. Vorige week bestonden ze 5 jaar en dat werd gevierd met een tweedaagse bijeenkomst met vele interessante sprekers. De video's komen hopelijk nog maar er staat nu alvast een retrospectief online.


5 juli: EU: Bitcoin niet negeren of verbieden.

Volgende de EU moet je Bitcoin niet negeren of verbieden.   Volgens een recent uitgebracht rapport van de Europese Unie ziet deze cryptocurrency momenteel niet als een bedreiging voor het bestaande financiele systeem. Ze houden cryptovaluta wel goed in de gaten en roepen op om deze niet te negeren of verbieden net zoals het CPB eerder deed.


6 juli: De Zwitserse beurs gaat tokeniseren

De Zwitserse beurs gaat tokenizen   De Zwitserse beurs SIX gaat meedoen aan het digital asset fenomeen. In tegenstelling wat door velen werd geroepen beginnen ze geen cryptocurrency exchange maar ze gaan assets (dus bestaande financiele instrumenten en alles wat nu niet verhandelbaar is) verhandelbaar maken. En dat is groter nieuws wat mij betreft.


6 juli: BIS: 'Stop met geld maken vanuit het niets.'

Volgens de BIS moeten we stoppen met geld maken   Het hoofd van de BIS, de centrale bank van de centrale banken, roept jongeren op om hun talent niet langer in te zetten voor het maken van cryptocurrencies. Wat hem betreft is het idee dat je geld kan maken uit het niets onzin. Dat is grappig om te horen uit de mond van een bankier die dat truukje zelf al goed onder de knie hebben.


6 juli: Zuid Korea erkent cryptocurrency exchanges

Zuid Korea erkent cryptocurrency exchanges.   Zuid Korea heeft nu officieel cryptocurrency exchanges erkend als gereguleerde financiele instituties. Op de korte termijn zal dit een hoop hoofdpijn kunnen opleveren omdat er nu extra anti-witwas reguleringen ingevoerd moeten worden. Op de lange termijn echter zou het handelaren en grote instituties kunnen aantrekken.

Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Add comment


Security code
Refresh