Weer een toepassing van het lightning network: rente verdienen op je bitcoins.

on .

Weer een toepassing van het lightning network: rente verdienen op je bitcoins.  
We hebben het al vaker gehad over het Lightning network, een extra laag bovenop Bitcoin welke kleine, snelle en goedkope transacties mogelijk maakt. Er wordt nog druk ontwikkeld aan het netwerk maar voor kleine bedragen is het echter nu al prima te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld maar eens op lightningspin.com of satoshis.place. Er wordt nu druk gespeculeerd wat het Lightning network (LN) verder mogelijk kan maken. Zo maakt het LN het bijvoorbeeld mogelijk om 'rente' te ontvangen op je bitcoins.

Rente in de vorm van een vergoeding.

Die rente wordt niet persé uitbetaald door het netwerk maar komt als volgt tot stand. Als je op het Lightning netwerk een of meerdere kanalen opent dan kunnen die kanalen weer gebruikt worden door anderen om waarde mee te transporteren. Hoe meer Bitcoin je in een kanaal stopt des te meer liquiditeit je toevoegt aan het LN. Met meer liquiditeit wordt het netwerk waardevoller en beter te gebruiken.

Als mensen een kanaal van je gebruiken om waarde mee te transporteren dan krijg je daar een vergoeding voor. De gebruikers hoeven daar zelf niks voor te doen dat wordt allemaal afgehandeld door de LN software. Als jij dus je Bitcoin beschikbaar stelt om het netwerk waardevoller te maken dan wordt je daarvoor vergoed. En die vergoeding kan je dus zien als een soort van rente welke weer een reden kan zijn voor mensen om hun bitcoins in het LN in te zetten.

The Time Value of Bitcoin

Nik Bhatia heeft hier een artikel over geschreven genaamd "The Time Value of Bitcoin". Hierin gaat hij verder in op dit concept en doet hij ook een oproep aan LN wallet makers om het rente aspect begrijpbaar te maken. Zo hoopt hij bijvoorbeeld dat je straks in een LN wallet kan kijken hoeveel rente je over een bepaalde periode hebt verdiend en misschien een manier om te voorspellen hoeveel rente je kan gaan verdienen. Hij was ook laatst te gast bij het world crypto network om meer tekst en uitleg te geven.


Gepost door Roland - Disclaimer.

Volg Bitcoinspot op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven
van het belangrijkste nieuws over Bitcoin.

Comments   

# Guest 2018-07-11 13:25
Heb je het nu over staking of .. iets anders?
Reply | Reply with quote | Quote
# Webmaster 2018-07-11 17:25
Voor zover ik weet is proof of stake meer een andere manier om te bepalen wie een block zal minen, ipv dat doen via proof of work.

Dit is geld verdienen door geld beschikbaar te stellen aan een betalingsnetwer k.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh